• slider01.jpg
  • slider02.jpg

Nakon reprezentativnih obaveza, u kojima je Hrvatska na nedavno odigranom Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku osvojila zlato, nastavila su se i klupska natjecanja diljem Europe. Akademski klub rukometa na pijesku Detono Zagreb tako je proteklog vikenda sudjelovao na jednom od tri najjača europska turnira iz serije EBT (European beach handball tour) na mađarskom Balatonu, gdje je ostvaren izvrstan rezultat. Muška ekipa osvojila je jaki turnir pobjedivši u finalu rusku ekipu Ekaterinodar, dok su djevojke osvojile treće mjesto.

Nakon reprezentativne stanke, nastavljaju se klupska natjecanja u rukometu na pijesku. Akademski klub rukometa na pijesku Zagreb tako će ovog tjedna sudjelovati na jakom mađarskom turniru Balaton cup, koji se četvrtu godinu zaredom odvija u gradu Keszthely, na obalama najvećeg mađarskog jezera. AKRP Zagreb na put ide s dvije muške i jednom ženskom ekipom, a cilj je probati osvojiti što više EBT bodova, kako bi i nagodinu Klub imao predstavnike na klupskom europskom prvenstvu.

Zadnjeg dana europskog prvenstva u rukometu na pijesku, odigranog u danskom gradu Randers Hrvatska je u finalu pobjedila selekciju Rusije, čime je Hrvatska postala najtrofejnijom europskom nacijom u rukometu na pijesku.

Prvi set otvoren je dominantnom izvedbom hrvatskih pjeskaša te je rezultat nakon tri minute igre glasio 12-2 za Hrvatsku. U nastavku seta Hrvatska je, predvođena odličnim vratarem Totićem te napadačkom izvedbom Biuklića održavala prednost te set rutinirano privela kraju.

Subota u danskom Randersu protekla je u znaku rukometa na pijesku i završnice koja se odigrala na gradskom stadionu. Hrvatska selekcija četvrtfinale je odigrala s Norveškom pobjedivši utakmicu glatko, nakon čega je slijedio obračun s Danskom pred prepunim tribinama gradske arene. Nakon raspucavanja, Hrvatska je osigurala prolazak u finale gdje ih čeka reprezentacija Rusije.

Četvrtog dana Europskog prvenstva u rukometu na pijesku Hrvatska je izborila dvije nove pobjede protiv renomiranih reprezentacija Španjolske i Rusije. Ovim pobjedama Hrvatska je zauzela drugo mjesto u skupini, čime je za protivnika u četvrtfinalu dobivena selekcija Norveške.  U drugim parovima sastat će se ekipe Danske i Španjolske, Ukrajine i Srbije te Mađarske i Rusije.

Kontakt podaci

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Prijava / Login

Sponzori

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net