• slider01.jpg
  • slider02.jpg

Tko bi pomislio prije dvije godine, kad je prvi put na pjeskaški teren ŠRC Jarun došla strankinja, da je to početak jedne duge lijepe priče koja traje do danas. 2014. godine, zajedno s igračicama AKRP Detono Zagreb, sezonu je počela Poljakinja Adriana Chowańska. Sve zahvaljujući Erasmus razmjeni koja ju je dovela do Zagreba za ljetni semestar 2014. godine. U to vrijeme Adriana je bila studentica kroatistike na Jagiellonskom Sveučilistu u Krakowu i aktivna rukometašica svog akademskog kluba u Poljskoj. Odmah na početku svog boravka u Zagrebu počela tražiti rukometni klub u kojem bi mogla nastaviti treninge i u isto vrijeme usavršavati svoje znanje hrvatskog jezika. Igra slučaja dovela je do našeg kluba koji početkom četvrtog mjeseca počinje pripreme.

Poštovani članovi i prijatelji Kluba, Predsjedništvo Kluba donijelo je odluku o sazivanju Skupštine. U ime Predsjedništva, pozivam Vas na 9. redovnu Skupštinu Akademskog kluba rukometa na pijesku Zagreb, koja će se održati u četvrtak, 25.2.2016. u 17.30 sati na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu - Matematički odsjek, Bijenička cesta 30dvorana 001. Molim da se odazovete Skupštini i time uveličate ovaj događaj. 

Prije točno 10 godina, 13.1.2006., 24 entuzijasta i zaljubljenika u rukomet na pijesku osnovali su Klub rukometa na pijesku PMF. Pristupanjem članova s cijelog Zagrebačkog sveučilišta i šire, klub 2008. mijenja naziv u Akademski klub rukometa na pijesku Zagreb. Druženja članova i putovanja na turnire ubrzo su rezultirali odličnim sportskim rezultatima, a još važnije pravim prijateljstvima i ljubavima. Od prvog članka u novinama 2006., s naslovom "Želja je Masters", kada nam je glavni cilj bio plasirati se na prestižno natjecanje, europsko klupsko prvenstvo EBT Masters Finals, do danas postigli smo zaista puno.

Pjeskaška sezona za igračice i igrače Akademskog kluba rukometa na pijesku započela je sudjelovanjem na desetom izdanju švicarskog međunarodnog turnira Einsiedeln. Ujedno, bilo je ovo sedmo sudjelovanje na ovom turniru, a muška ekipa pobrinula se da i ovogodišnje izdanje ne prođe bez postolja. U bitno pomlađenom sastavu Detonatori su uspjeli osvojiti 3. mjesto u konkurenciji dvanaest ekipa. Nakon prvog mjesta u grupi te četvrtfinalne utakmice, u polufinalu je uspješnija bila švicarska ekipa Copaca Bale, koja je oba seta pobjedila pogotkom razlike. Utakmicu za treće mjesto protiv Wasserschlossa ipak je nakon neočekivanog poraza (isti protivnici pobijeđeni su u grupnoj fazi natjecanja) obilježio angažiraniji pristup te veća konc entracija na golu, u obrani te u napadu, što je i rezultiralo dobivanjem utakmice 2:0. U utakmici za treće mjesto posebno su se istaknuli vratar Jugović s nekoliko izvrsnih obrana te Antun Starešina na poziciji markera.

Rukometaši Akademskog kluba rukometa na pijesku Detono Zagreb ušli su u polufinale novogodišnjeg turnira, koji se tradicionalno održava u švicarskom Einsiedelnu. Jubilarno deseto izdanje turnira poslužilo je našim pjeskašima kao izvrsna prilika u isprobavanju mlađih igrača, koji su pokazali kako mogu ravnopravno igratii u seniorskoj konkurenciji, rezultat čega je i ovaj prolazak u polufinale.

U grupnoj fazi natjecanja Detonatori su redom pobjedili švicarske ekipe Copaca Bale, Nazare beach Portugal, te nizozemske ekipe Hiekka Hauskaa te Westside Amsterdam. U četvrtfinalnoj utakmici laganom pobjedom 2:0 u setovima eliminirani su još jedni nizozemski predstavnici, ekipa Camelot Paksoft, što je Detonatorima donijelo još jedan prolazak u polufinale. Naime, zimski turnir u Švicarskoj očigledno odgovara Detonatorima, s obzirom da je ovo ukupno sedmi plasman u polufinale u isto toliko nastupa na ovom turniru. 

Kontakt podaci

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Prijava / Login

Pokrovitelji

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net