• jarunkup.jpgaltProteklog vikenda na terenima zagrebačkog Jaruna odigran je turnir u rukometu na pijesku, OVB kup 2010, koji je premašio sva očekivanja i na najbolji način otvorio pjeskašku sezonu.

Sve rezultate možete pogledati u rubrici Rezultati, ili ih preuzeti OVDJE.

altNajavu te intervju samog turnira možete poslušati danas na Radio Ciboni (93,6 i 104,5 MHz) oko 14.20, a nakon toga iza 15h10min možete poslušati intervju s Tomicom Madjerčićem te Dankom Krivo na 100.5 MHz (Radio Student) na području grada Zagreba i okolice. Ostali to mogu poslušati putem live streaminga na web stranicama navedenih radio postaja.

altTakođer napominjemo da najavu turnira u vizualnom obliku možete pogledati na HRT u Zagrebačkoj panorami iza 18.40.

Ugodno slušanje i gledanje

altObzirom da je riječ o turniru prijateljskog karaktera te da nam je ideja promovirati ovaj sport, zamolili bi i igrače da nam pomognu pri istom! Prvenstveno bi zamolili sve natjecatelje da ne "skaču" na svaku sudačku odluku. Zatim, navesti ćemo i nekoliko uvijek prisutnih diskutabilnih situacija:

  • pirueta će se bodovati za 2 ukoliko se prethodno napravi okret od punih 360°. Svako poentiranje kojem je prethodio okret manji od 360° bit će vrednovan s 1 bodom.

  • "boksanje" prilikom cepelina (i zgoditak pri istom) se vrednuje s 2 boda.

  • Prilikom shoot outa- svaki kontakt vratara s igračem se neće vrednovati kao kazneni udarac+vratarevo isključenje. Naime, u određenim situacijama moguće je i probijanje ukoliko se napadač svjesno zabije u igrača koji miruje s obje noge na podlozi.

  • ekipni time out može se pozvati isključivo zabadanjem oznake "Time out" u pijesak u ravnini zapisničkog stola.
  • Igrači koji su u zapisniku, a ne sudjeluju trenutno u igri svoje momčadi moraju klečati ili sjediti pored linije za izmjenu. U slučaju nepridržavanja ovog pravila, dodjeljivat će se opomena, nakon koje će, uslijed neposluha, uslijediti isključenje.

Za sva dodatna pojašnjenja i upite o pravilima rukometa na pijesku možete pitati nadležne osobe (Igor Požeg, Mladen Paradžik) ili sudačke parove koji će sudjelovati na turniru.

Nadamo se da će čitav turnir proći u duhu fair playa, kojeg ovaj šport i promovira! Svim natjecateljima sretno sutra.

Objavljen je raspored turnira. Možete ga pogledati u rubrici Raspored, ili preuzeti u PDF formatu.

Molimo sve ekipe da dođu na svoju prvu utakmicu barem 30 minuta ranije te da, prije iste, plate kotizaciju nadležnoj osobi.

Večeras, 28.4.2010. održan je javni ždrijeb skupina za predstojeći turnir, uz prisustvo predstavnika klubova BHC Sokol i AKRP Zagreb. U nastavku vijesti pročitajte rasporede po grupama ...

alt

Raspored odigravanja utakmica na turniru OVB kup 2010. očekujte sutra, 29.04.2010. do podne.

Sve prijavljene ekipe možete vidjeti u rubrici prijave, a ždrijeb će se održati na mjestu odigravanja turnira (tereni za rukomet na pijesku, Jarun, veliko jezero), danas, 28.04.2010. u 19.45h. Svi koji žele svjedočiti ždrijebu su dobrodošli!

alt29.04.2010. na igralištu za rukomet na pijesku kraj velikog jezera Jarun doći će ekipa HRT-a kako bi snimila najavu za OVB kup 2010. Ovom gestom zaokružujemo poprilično dobro praćenje našeg turnira, koje će se naknadno upotpuniti još izvještajima s turnira. Molimo sve članove kluba koji sudjeluju u organizaciji samog natjecanja da dođu sutra, 29.4.2010. malo prije 18.00 kako bi se pripremili za trening-snimanje.
Unaprijed hvala svima.

altPo prvi put u trogodišnjoj povijesti odigravanja turnira dogovoreno je i održavanje players partya, koji će započeti u subotu od 22.00 pa nadalje. Ovo je izvrsna vijest za samu organizaciju turnira, kao i za sve natjecatelje željne zabave, koji će se, uz primjerene popuste osigurane za sudionike, moći zabaviti između dva dana trajanja turnira. Dakle, 1.5. oko 15h na igralište dolazi DJ te će do 18h pržiti hitove. U isto to vrijeme na terenima će biti i hostese iz Piranhe koje će animirati ekipe i ljude, da dođu na players party u Piranhu. Dijelit će se flyeri koji će služiti kao ulaznica (besplatna) te kao kupon za piće (1+1 cocktail gratis). Za natjecatelje će biti osiguran i VIP dio kluba gdje ćemo moći nesmetano uživati u glazbi i zabavljati se do ranih jutarnjih sati.
Stoga molimo sve zainteresirane da dođu u subotu kraj terena za rukomet na pijesku (Veliko jezero ŠRC Jarun).

Najava za nedjeljni dio programa: na poziv organizatora Tomice Madjerčića - U nedjelju oko 15h dolazi nam mladi i perspektivni DJ Doc koji će pržiti hitove D'n'B-a. Ovakav popratni program osiguravat će dobru zabavu i kraj terena.

Nadam se da se vidimo u što većem broju i molim Vas da zovete sve svoje prijatelje da dođu na ovaj događaj.

altNa turniru koji će se održati 1.5.-2.5.2010. bit će i TV signala. Naime državna televizija je upravo potvrdila sudjelovanje u ovom projektu te će osigurati novinarsku ekipu koja će doći snimiti reportažu o samom turniru za vrijeme finalnih utakmica koje će se odigravati oko 15 sati u nedjelju 2.5.2010.

Ovo je izvrstan potez kojim će se zaokružiti medijska pokrivenost samog turnira. S obzirom da u trenutnom izvještavanju sudjeluju radio postaje, portali te tiskani mediji, jedino je nedostajala podrška TV kuće. Nitko sretniji od nas što se radi upravo o HRT-u - izjavio je Tomica Madjerčić, jedan od organizatora OVB kupa 2010.

Nadajmo se lijepom vremenu i što boljoj posjećenosti ovog događaja.


U srijedu, 27.04.2010. na valovima Radio Antene od 19.30 pa nadalje trebala bi biti najava turnira OVB kup 2010. Upriličen je i kratak intervju s jednim od organizatora: Mladenom Paradžikom- pa ukoliko ste u blizini radio prijemnika-okrenite na 89.7 MHz

altOve godine dogovoreno je medijsko pokroviteljstvo s Radio Studentom, kojeg možete slušati na 100.5 u Zagrebu i okolici. Ukoliko niste u mogućnosti hvatati signal uobičajenim putem - uvijek možete slušati radio online na web stranici: http://www.radiostudent.fpzg.hr/

Već treću godinu zaredom Naš klub, Detono Zagreb-organizira turnir u rukometu na pijesku za Praznik rada. Kao i prethodne dvije godine, i ove će se s igrališta za rukomet na pijesku pored Velikog jezera ŠRC Jarun čuti galama razigrane djece koja se uče piruetama, cepelinima i pravilima ovog mladog športa.


Akademski klub rukometa na pijesku ZAGREB organizira "OVB Kup 2010" turnir u rukometu na pijesku koji će se održati od 1.-2.05.2010. na igralištu za rukomet na pijesku, veliko jezero ŠRC Jarun.

Ovo je treća godina organizacije turnira, nakon uspješnih turnira na Bundeku i Jarunu. Na prošlogodišnjem turniru Jarun 2009, sudjelovalo je 16 seniorskih i 15 junioriskih ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji te je u 3 dana odigrano 58 utakmica rukometa na pijesku!

Ovogodišnji turnir OVB kup 2010 ponovo će biti organiziran u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. U juniorskoj konkurenciji mogu igrati dječaci i djevojčice (u odvojenim kategorijama) do navršenih 18 godina starosti, tj. svi rođeni 1992. godine i kasnije.

Važno je napomenuti da će sudionici ovog natjecanja biti u prilici osvojiti vrijedne nagrade, dok će tri prvoplasirane ekipe u svakoj kategoriji osvojiti prigodne pehare. Također, birat će se najbolje četvorke turnira te će se najbolji nagraditi s prigodnim nagradama.

Detaljniji program kao i raspored te satnica samog natjecanja bit će objavljen nakon što se ustanovi broj zainteresiranih ekipa.

Nadamo se da se vidimo u što većem broju!

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net