4

 

Večeras je održana Izborna Skupština Zagrebačkog rukometnog saveza. Za novog/starog predsjednika izabran je gdin Božidar Jović, kojemu ovom prigodom čestitamo na reizboru.
Ova Skupština je ujedno posebna za Akademski klub rukometa na pijesku, s obzirom da je, kao punopravni član Klub imao prigodu po prvi puta sudjelovati u odlučivanju.
Vesele riječi novoizabranog vodstva kako će se i u budućnosti raditi na razvoju, kako rukometa, tako i rukometa na pijesku te rukometa u kolicima.

Ovom prigodom najzaslužnijim u proteklom razdoblju podijeljene su zaslužene plakete, od kojih treba izdvojiti uspjeh mlade dvoranske reprezentacije (2004.godište) na osvojenoj bronci na netom odigranim Mediteranskim igrama. Svim laureatima iskrene čestitke.

2019 punopravno clanstvo ZRS a

 

Većini ljudi na spomen današnjeg dana padaju na pamet za njih bitne stvari iz prošlosti. Tako Budisti slave rođenje svog osnivača, Romi slave svoj dan, dok okorjeli grungeri sažalijevaju dan kad je frontmen Nirvane pronađen mrtav, a Britanci, u nedostatku čvrste ruke koja bi ih vodila u burnim trenucima i političkim prevrtanjima oko Brexita,  sažaljevaju dan kada ih je napustila originalna „Čelična lady“.

No, svakom igraču rukometa na pijesku, a pogotovo članovima Akademskog kluba rukometa na pijesku Zagreb, 8.4.2019. ostat će urezan kao dan kada je u punopravno članstvo Zagrebačkog rukometnog saveza primljen i prvi klub rukometa na pijesku, čime je AKRP Zagreb postao dijelom zagrebačke rukometne obitelji.

Dana 13.01.2006. u SD Martinovka održana je Osnivačka skupština Kluba rukometa na pijesku PMF na kojoj je donesen Statut Kluba, izabrano vodstvo Kluba te donesena odluka o davanju ovlaštenja za zastupanje Kluba. Na Osnivačkoj skupštini bilo je prisutno 24 člana. 8.2.2006. Klub je upisan u Registar Udruga čime formalno započinje svoj športski put.

 

2007. godine Klub je primljen u pridruženo članstvo ZRS-a, a 2008. godine mijenja ime iz KRP PMF u AKRP Zagreb. U periodu od 2009. do danas, paralelno s rastom organizacijskih sposobnosti (organiziranje turnira u rukometu na pijesku, oformljavanje mlađih dobnih uzrasta), došlo je do ostvarenja iznimnih rezultata te se tako AKRP Zagreb do danas može podičiti s 9 naslova europskih klupskih prvaka (7 u muškoj te 2 u ženskoj konkurenciji), jednim osvojenim naslovom europskog Kupa prvaka u rukometu na pijesku te 15 naslova prvaka Hrvatske (11 u muškoj, 4 u ženskoj konkurenciji). Sav dosadašnji trud upravo je sumiran današnjim primanjem kluba u punopravno članstvo ZRS-a.

Skupština koju su predvodili Predsjednik, g. Božidar Jović te Tajnik ZRS-a g. Kazimir Ilijaš, potvrdila je odluku Upravnog odbora, čime je AKRP Zagreb postao prvi klub rukometa na pijesku u povijesti koji je primljen u članstvo ZRS-a. Svim članovima, voloterima i prijateljima Kluba jedno veliko hvala na dosad postignutom.

Nakon Skupštine ZRS-a Predjednik Kluba gdin Matija Šulc je izjavio: Sigurno govorim u ime svih članova i volontera angažiranih oko AKRP Zagreb, kako osjećam neizmjerni ponos ostvarenim. Ujedno, vodstvu saveza zahvaljujem na ukazanom povjerenju te sam siguran kako će nam punopravno članstvo u budućnosti biti dodatan poticaj da nastavimo još marljivije raditi te i dalje ostvarivati iznimne uspjehe. Svjesni smo kako punopravno članstvo nosi i svoje obveze te se nadamo kako ćemo ih u budućnosti ispunjavati i time doprinijeti boljitku samog Kluba, Saveza te športa općenito.

detonozagrebPoštovani članovi i prijatelji Akademskog kluba rukometa na pijesku Zagreb,

Pozivamo Vas na desetu redovnu Skupštinu AKRP Zagreb koja će se održati u četvrtak 7. 2. 2019. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, zgrada Matematičkog odsjeka, Bijenička cesta 30, dvorana 001, s početkom u 18:00 sati.

Također Vas molimo da obvezu godišnje članarine za 2019. godinu prema Klubu podmirite do Skupštine.

 

 

Dnevni red:
1. Uvodni govor Predsjednika
2. Izbor radnih tijela Skupštine (verifikacijska komisija, zapisničar, ovjerovitelji zapisnika).
3. Prihvaćanje dnevnog reda.
4. Izvješće verifikacijske komisije.
5. Izvještaj Predsjednika o radu Kluba u 2018. godini.
6. Izvještaj tijela AKRP ZAGREB (Nadzorni odbor, Stegovna komisija, Tajnik).
7. Izvještaj trenera ekipa
8. Plan i raspored turnira u nadolazećoj sezoni
9. Razno

Još jednom, Detono Zagreb potvrđuje svoju dominaciju u rukometu na pijesku u Europi!

2018 championscup pehar

Muška ekipa u sastavu: Ivan Jurić, Josip Leko, Josip Matezović, Mateo Budić, Ivan Palac, Marko Hranilović, Ivan Jugović i Tin Brzica, uz pomoć portugalskog pivota Thiaga Pedra Campos Torgala te pod stručnim vodstvom Mladena Paradžika, osvaja prvo mjesto na Kupu nacija rukometa na pijesku, održanog 1.-4.11. u Catani, Sicilija.

Nakon osvojenog drugog mjesta na Mastersu, koji se igrao krajem petog mjeseca u Poljskoj, sva pažnja, sa samo jednim ciljem, bila je usmjerena na dosad ne osvojeni trofej – Kup nacija. Drugo mjesto 2014. godine, četvrto mjesto 2015. godine, osmo mjesto 2016. godine te napokon, prvo mjesto 2018. godine.

Dečki su odmah počeli jako te grupnu fazu završili sa sve tri pobjede: 2-0 protiv Grosseto Handball (ITA), 2-1 protiv Club BM Playa Ciudad de Malaga (ŠPA) te 2-1 protiv HEI Skaeringa (DAN). U četvrtfinalu se susreću sa švedskom ekipom Göteborg Beach Handball Club koju pobjeđuju sa lakih 2-0. U polufinalu su ih čekali Mađari iz ekipe OFKSE-LINMAR, međutim, naš spoj mladosti i iskustva i njih savladava sa uvjerljivih 2-0. Poslastica za kraj, veliko finale protiv prošlogodišnjih branitelja naslova i starih znanaca "Ekaterinodar" Krasnodar iz Rusije. U prvom setu, koji odlazi na stranu Detona sa rezultatom 19-18, Rusi su još donekle pružali otpor, međutim u drugom dolazi do izražaja dominacija ekipe iz Zagreba. Mateo Budić na desnom krilu te MVP turnira Ivan Jurić i najbolji golman Ivan Jugović ugasili su sve snove Ekaterinodaru. Apsolutno zaslužena pobjeda Detona protiv bespomoćnih Rusa.

Treće mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je mađarskoj ekipi OFKSE-LINMAR.

Kod žena, naslov je osvojila ekipa Multichem-Szentendrei iz Mađarske, druge su GRD LECA iz Portugala, a borbi za treće mjesto ekipa Aker Topphandbal iz Norveške pobijedila je prošlogodišnje prvakinje C.BM Playa Algeciras iz Španjolske.

Hrvatski predstavnik u ženskoj konkurenciji bila je ekipa Kontese Nere, osvojivši trinaesto mjesto te nagradu za Fair Play.

Nakon Gran Canarie, ovogodišnji Kup nacija bit će održan u Catani, drugom najvećem gradu na Siciliji, u razdoblju od 1. - 4. studenog. Zbog velikog interesa, broj ekipa povećan je sa dosadašnjih 24 na 32, po 16 u muškoj i ženskoj konkurenciji te će se utakmice umjesto na dva, ove godine odigravati na tri terena. Hrvatske boje branit će pobjednici ovosezonskog Final Foura u Varaždinu, muška ekipa Detono Zagreb te cure iz Kontesa Nere.  Kontese su u skupini B sa prošlogodišnjim pobjednicama CBMP Algeciras, norveškom i talijanskom ekipom, a Detono je u skupini B sa španjolskom, danskom i talijanskom ekipom. Prve utakmice su na rasporedu 1. studenog od 10h. 

U sklopu natjecanja bit će održan i deseti EHF tečaj za trenere (razina 1), te po prvi put EHF tečaj za koji je potrebno prethodno sudjelovanje na jednom od prijašnjih tečaja (razina 2).

Svim sudionicima, natjecateljima i novim trenerima, želimo puno sreće i uspjeha.

 

Kontakt podaci

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Prijava / Login

Pokrovitelji

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net