20231209 131647

 Akademski klub rukometa na pijesku Zagreb je na natječaju raspisanom od strane Agencije za mobilnost i programe EU dobio povjerenje u provođenju novog projekta povezanog s promicanjem i razvojem rukometa na pijesku. 

U sklopu projekta koji će trajati do kraja 2024. godine, članovi i stručno osoblje AKRP Zagreb imat će priliku surađivati s inozemnim kolegama iz Mađarske, Italije te Poljske, na mnogim temama usko povezanim za razvoj samog sporta, kako u Hrvatskoj tako i Europi.


U sklopu projekta predviđene su 4 aktivnosti razmjene iskustva s kolegama iz navedenih zemalja, a teme su vezane za 1. razvoj novih koncepata privlačenja i motivacije mladih  u odabiru rukometa na pijesku, 2. razvijanje odnosa klubova s nacionalnim savezom te uzajamna uloga u razvoju samog sporta, 3. posebnosti organizacija turnira humanitarnog karaktera, te 4. jačanje kapaciteta udruge te umrežavanje s udrugama koje nisu usko orijentirane samo na sport te uzajamni potencijal koji udruge dobivaju na taj način.

 

Kao što je i rečeno, u  sklopu projekta predviđena su 4 odlaska u inozemstvo, a prvo koje je netom realizirano zbilo se u Budimšešti u vikendu iza nas. Naime, u periodu od 7.-11.12.2023. izaslanstvo AKRP Zagreb, predvođeno Izvršnom diretkoricom kluba, Sandrom Čičić te Tajnikom AKRP Zagreb, Mladenom Paradžikom, posjetilo je Klub sportova na pijesku Lupa beach club, te je u trodnevnom programu s njihovim predstavnikom, Zoltanom Lajosom Nemethom imalo priliku pretresti tematiku vezanu uz razvoj i potencijal susjedne zemlje u privlačenju mladih rukometaša te kako pojačati njihov interes za bavljenje rukometom na pijesku. Osim navedenih, na programu su se našle i mnoge druge teme, sukladne planu i programu navedene mobilnosti.

 

U ugodnom druženju s kolegom Nemethom mnoge ideje izašle su na vidjelo te se može reći kako je prvim korakom akcije mobilnosti utaban put za daljnju suradnju između dvaju klubova.IMG 20231211 WA0018
Lupa beach sport, na čelu sa Zoltanom Nemethom organizator je jednog od ponajboljih turnira rukometa na pijesku u Europi, dok je Republika Mađarska unikatan primjer sustavnog razvoja sporta od razine države pa do lokalnih klubova, te se reference koje su usvojene ovom akcijom mobilnosti od iznimnog značenja za jačanje ljudskog potencijala unutar našeg kluba. Stoga smatram kako je iznimno korisno i u budućnosti raditi na ovakvim projektima i promicanju rukometa na pijesku. S obzirom da nam je ovo prvi dobiveni projekt mobilnosti, postojala je i lagana trema kako sve administrativno izvesti u najboljem redu, no uz pomoć uputa i super pomoći odgovornih ljudi iz Agencije za mobilnost i projekte EU, uspjeli smo odraditi prvu aktivnost bez problema. Ovim putem još jednom zahvaljujem na prepoznavanju našeg projekta i na pruženoj pomoći, a nama slijedi pisanje izvještaja i sumiranje ideja nakon ovog, iznimno učinkovitog "mađarskog" vikenda. -izjavila je Izvršna direktorica AKRP Zagreb, Sandra Čičić.

Ostale aktivnosti mobilnosti predviđene su tijekom iduće godine pri čemu će članovi kluba različitih profila imati priliku naučiti nešto novo od svojih europskih kolega te samim time jačati kapacitet AKRP Zagreb.

2023 Opuzen

 

Dragi prijatelji rukometa na pijesku,

Pišem Vam u ime Organizacijskog odbora 2. Memorijalnog turnira rukometa na pijesku "Stipe Vuletić" i pozivam Vas na sljedeće izdanje koje će se održati od 18.-20.8.2023. na Opuzenskom ušću.

Ovaj turnir je malo drugačiji i za nas ima posebno značenje, jer je u znak sjećanja na našeg prijatelja i kolegu rukometaša na pijesku Stipu Vuletića koji je preminuo prošle godine. U spomen na njega imamo i individualnu nagradu za najboljeg vratara koja se zove "TO ASU!", prema njegovoj omiljenoj uzrečici.

2. Memorijalni turnir u rukometu na pijesku "Stipe Vuletić" održat će se od 18. do 20. kolovoza 2023. godine na Opuzenskom ušću u Opuzenu, Hrvatska.

Ekipe možete prijaviti na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Kotizacija za seniore iznosi 100 €, dok je za mlađe dobne kategorije besplatna. Prijave će biti otvorene do 10. kolovoza 2023. u 23:59.

Mlađe dobne kategorije su sljedeće:

2008 i mlađi
2010 i mlađi
2012 i mlađi.
Za više informacija o smještaju, prijevozu, prehrani itd. slobodno nas kontaktirajte na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Nadam se da se uskoro vidimo na Opuzenskom ušću.

Srdačan pozdrav.
OO 2. Memorijalni turnir u rukometu na pijesku "Stipe Vuletić"

akrpzagreb logoPoštovani članovi AKRP Zagreb,

pozivamo Vas na redovnu skupštinu AKRP Zagreb koja će se održati u četvrtak 23.2.2023. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, zgrada Matematičkog odsjeka, Bijenička cesta 30, dvorana 001, s početkom u 18:00 sati.


Prijedlog dnevnog reda Skupštine:
1. Izbor radnih tijela Skupštine (verifikacijska komisija, zapisničar, ovjerovitelji zapisnika)
2. Prihvaćanje dnevnog reda
3. Izvješće verifikacijske komisije
4.  Izmjene Statuta AKRP Zagreb

5. Izvješće tijela AKRP ZAGREB (Predsjedništvo, Nadzorni odbor, Stegovna komisija, Tajnik)
6. Izvještaj trenera ekipa
7. Plan i raspored turnira u nadolazećoj sezoni
8. Razno.

Ukoliko imate prijedloga za uvrštenje točaka u dnevni red, molim Vas da nam se obratite putem e-pošte (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Nakon Skupštine pozivamo Vas na druženje uz zakusku.

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite putem e-pošte najkasnije do 20.2.2023.

Sportski pozdrav,
Predsjedništvo AKRP Zagreb

2022 Grupe  opuzen 2022 2

 

Prijave za I. Memorijalni turnir rukometa na pijesku su završene te s ponosom možemo reći kako će na prvom izdanju turnira sudjelovati ukupno 22 ekipe u svim dobnim uzrastima. Posebno hvala svim ekipama na odazivu. 

Također, u svrhu promocije rukometa na pijesku, Organizator turnira će održati i pokazne treninge, na kojima će se sudionici moći upoznati s pravilima i probati elemente rukometa na pijesku prije samog turnira.

Trening 2006. godištu održat će izbornik juniorske i kadetske reprezentacije rukometa na pijesku Stjepan Babić, trenutni svjetski prvak (2004. godište), bivši europski prvak (2002. godište) te osvajač 4. mjesta na Europskom prvenstvu U16 (YAC 2006)

Trening seniorima održat će Mladen Paradžik, izbornik seniorske reprezentacije, aktualnih svjetskih prvaka u rukometu na pijesku.

Trening 2008. i 2010. godištu održat će Fran Cvjetičanin i Luka Glavendekić, juniorski reprezentativci i svjetski prvaci (YAC 2004) u rukometu na pijesku.

Trening 2012. godištu održat će Mladen Paradžik i Mario Močilac, izbornik i pomoćni trener seniorske reprezentacije, svjetski prvaci i pobjednici Svjetskih igara.

Raspored za subotu i nedjelju možete pogledati u nastavku teksta ili preuzeti OVDJE.

2022 Memorijalni turnir Stipe Vuletic no logo

 

Dragi prijatelji rukometa na pijesku,

Prošle smo godine na ušću Neretve u sklopu projekta promocije rukometa na pijesku započeli jednu novu priču u Dolini rukometa. Kao što i sami znate, održan je turnir na koji se prijavio značajan broj lokalnih ekipa i na tome vam svima od srca zahvaljujemo. Nadamo se kako ste se i vi zabavili, prepoznali ljepotu sporta i da vam je turnir ostao u lijepom sjećanju.
U međuvremenu nas je, nažalost, napustio jedan divan čovjek, uvijek nasmijan, pozitivan i spreman pomoći. Dugogodišnji član našeg kluba, Opuzenac, naš dragi Stipe Vuletić. Turnir rukometa na pijesku koji će se održati ove godine od 20.-21.8.22.  na Opuzenskom ušću nosi njegovo ime i nadamo se kako je to samo prvi u nizu turnira koji će, vjerujem, iz godine u godinu dolaziti na sve višu razinu.
Stoga vas pozivamo da se i ove godine prijavite na turnir, da se igramo, zabavimo i odamo počast Stipi. Molim vas da interes iskažete najkasnije  do 17.8. kako bismo sve stigli organizirati.
Za sva dodatna pitanja, stojimo vam na raspolaganju.
Nadam se da se opet vidimo na Ušću.
 
Kotizacija je besplatna, a prijaviti se možete putem e-pošte This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
 

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net