croatia flag 3d icon 32 united kingdom flag 3d icon 32

  • 5-2020-Jarun cup.jpg
  • 7-2020 Jarun cup.jpg
  • 2019-05-01 Jarun Cup 2019 212 (1)_obradeno.jpg
  • 2019-05-01 Jarun Cup 2019 2476_obradeno.jpg
  • 2019-05-01 Jarun Cup 2019 2628.jpg
  • 2019-05-01 Jarun Cup 2019 3117.jpg

2023-05-01 Jarun Cup 2023 day 5 2992.jpg

IZVOR: Pawel Jakubowski

Petnaesto izdanje međunarodnog rukometnog turnira Jarun Kup, održano od 27. travnja do 01. svibnja, je iza nas. U organizaciji Akademskog kluba rukometa na pijesku i Zagrebačkog rukometnog saveza, ovaj sada već tradicionalni turnir, i ove je godine okupio značajan broj sudionika, a partneri i sponzori svojim su doprinosom još više uveličali prvosvibanjski turnir.

Ukupno 36 ekipa u seniorskim kategorijama te 28 ekipa mlađih dobnih skupina, sudjelovale su na 15. izdanju Jarun Kupa. Od 36 ekipa u seniorskoj kategoriji, natjecalo se 22 ekipe u muškoj te 14 ekipa u ženskoj konkurenciji, dok su se mlađe dobne skupine natjecale u pet kategorija - 2006. godište (dječaci), 2008. godište (dječaci i djevojčice), 2010. i 2012. godište (dječaci). Sudionici turniraodigrali su 216 utakmica u pet dana, a okupili su se iz čak 17 zemalja. U sklopu Jarun Kupa održan je i turnir reprezentacija, kao svojevrsni pripremni turnir za nadolazeće Europsko prvenstvo u Portugalu, koje će se održati od 24. do 28. svibnja. Na turniru reprezentacija nastupile su Francuska, Hrvatska i Norveška.

Na kraju samog turnira odražana je i ceremonija dodjele medalja koju je u svom stilu vodio Luka Bulić. Nagrade za najbolje ekipe mlađih dobnih skupina dodijelio je Stjepan Babić, član organizacijskog odbora turnira te izbornik muške juniorske reprezentacije rukometa na pijesku, koja je protekle godine postala svjetskim prvakom. 

Najbolje ekipe u kategoriji dječaci 2012. godište i mlađi su:
1. RK Dubrava
2. MRD Dobova
3. RK Dinamo 

Najbolje ekipe u kategoriji dječaci 2010. godište su:
1. MRD Dobova
2. RK Dinamo 2
3. RK Dinamo

Najbolje ekipe u kategoriji dječaci 2008. godište su:
1. BHC Harena
2. MRD Dobova
3. BHC DK (Slavonski Brod)

Najbolje ekipe u kategoriji djevojčice 2008. godište su:
1. Furki Sport
2. Sloga Sv. Nedjelja
3. ŽRK Gorica

Najbolje ekipe u kategoriji dječaci 2006. godište su:
1. RK Dubrava
2. MRD Dobova
3. RK Rugvica

Nagrade najboljim seniorskim ekipama u ženskoj konkurenciji uručio je Siniša Ostoić, direktor hrvatskih reprezentacija u rukometu na pijesku.

Najbolje seniorske ženske ekipe 15. izdanja Jarun Kupa su:
1. OVB Beach girls
2. Multichem Szentendrei NKE
3. BHC Dubrava

Tajnik Zagrebačkog rukometnog saveza Kazimir Ilijaš, uručio je nagrade najboljim muškim ekipama u seniorskoj kategoriji.

Najbolje seniorske muške ekipe turnira su:
1. Francuska
2. Squadra Buda
3. Escola de Formacao de Espinho - Os Tigres

Osim ekipnih nagrada, dodijelile su se i nagrade za najuspješnije pojedince turnira. Nagrade najboljim šestorkama dodijelio je Matija Šulc, predjednik AKRP Zagreb i član organizacijskog odbora Jarun Kupa 2023.

Najbolje igračice turnira:

LIJEVO KRILO: Isabel Barnard (Westsite Amsterdam)
DESNO KRILO: Petra Dičak (BHC Dubrava)
PIVOT: Mirna Vučković (BHC Dubrava)
MARKER: Krista Mol (Westsite Amsterdam)
OBRAMBENA IGRAČICA: Gabriella Landi (OVB Beach Girls)
GOLMANICA: Agnes Kokao (Multichem Szentendrei NKE)

Najbolji igrači turnira su:

LIJEVO KRILO: Julio Sierra (EFE - Os Tigres)
DESNO KRILO: Nicolas Desbonet (Francuska)
PIVOT: Barnabas Toth Fekete (Squadra Buda)
MARKER: Attila Apro (Squadra Buda)
OBRAMBENI IGRAČ: Fabjan Vrgoč (White Boys)
GOLMAN: Mirko Đonlić (White Boys)

Da se turnir paralelno odigra na četiri terena omogućile su službene osobe - suci i delegati iz devet zemalja, među kojima su Lea Haramina, Vito Primec, Ivica Botinčan, Dario Rupčić, Borna Božiković, Tea Lacković, Marton Szedmak, Tamas Toth, Sylvia van Bree, Sander van Geel, Nevena Krajcar, Andrzej Jaworski, Petros Theodosiou, Adam Hill, Matej Oškera, Anna Gawel, Lazar Miškov, Dunja Janton, Antonio D'Ovidio, Boldizsar Lantor Szeczi, Bence Martin Batori, Bence Kovacs, Viktor Balint Barna,Josip Zebić, Toni Brkan,  Ivana Krpina i Lena Gojavić.

Osim sportskog doprinosa ekipa, ovogodišnji turnir omogućili su i brojni partneri i sponzori. Od Ministarstva turizma i sporta, Zagrebačkog rukometnog saveza, Hrvatskog rukometnog saveza, Hrvatskog olimpijskog odbora, Europske rukometne federacije, Grada Zagreba, RSC Jarun, preko tehničkih partnera - Furki sport, Nextbike by Tier, Crafter's, Dodivero Catering, 5Plus d.o.o. i medijskih partnera - SPTV, Agatin TV, 24 sata i Almar Media do sponzora i donatora - Chemo Profili Zagreb, Handballdirekt, Vestico, Paja's pivnica, Unilever sa svojim brendovima (Axe, Dove, Rexona), Polleo sport i Kraš. Za dobru zabavu sudionika pobrinuli su se clubbing partneri Vintage Industrial Bar te Beach Bar Charlie. Posebna zahvala također ide i dugogodišnjem fotografu Pawelu Jakubowskom te komentatorima Chrisu O'Reillyju i Luki Buliću, kao i volonterima Jarun Cupa bez kojih se ovaj turnir iz godine u godinu ne bi mogao održati.

2023-04-30 Jarun Cup 2023 day 4 1066.jpg

IZVOR: Pawel Jakubowski

Danas je vrijeme za završni dan 15. izdanja Jarun Kupa, a ekipe su više nego spremne da saznaju tko će preuzeti tron na zagrebačkom Jarunu. Jučer, četvrtog dana turnira, atmosfera je već uzavrela jer su odigrane četvrtfinalne utakmice.

Četvrtog dana Jarun Kupa mnoge su ekipe doznale svoju sudbinu na turniru, a ostale su spremne za danas kada se igraju finalne utakmice. Jučerašnje rezultate i današnji raspored možete pronaći OVDJE.

Pješčani tereni jezera Jarun bili su prepuni natjecatelja, ali i zainteresiranih posjetitelja koji su pratili akciju četvrtog dana. I posjetitelji i igrači imali su priliku družiti se s našom maskotom sovom Željkom i isprobati proizvode naših sponzora Polleo sport, Kraš i Unilever (Dove, AXE, Rexona), ili se nakon utakmice osvježiti Janom, a za kraj dana Crafterovom pivom. Između utakmica bilo je prilike uzeti Nextbike, promovirati ugljičnu neutralnost i voziti se istraživajući ljepote Jarunskog jezera.

Ukoliko nas još uvijek niste posjetili, učinite to danas jer je Praznik rada ili pratite akciju putem live streama ili prijenosa na SPTV.

2023-04-29 Jarun Cup 2023 day 3 2317.jpg

IZVOR: Pawel Jakubowski

Treći i sunčani dan Jarun Kupa zaključen je grupnim utakmicama u seniorskim kategorijama te polufinalnim utakmicama u YAC kategorijama. Već danas nas očekuju preostale utakmice grupne faze te početak druge faze natjecanja kao i četvrtfinalnih utakmica.

Uzbudljivih rukometnih poteza, pirueta, cepelina i ostalih pjeskaških trikova ne nedostaje ni ove godine na Jarun Kupu. Priliku za pokazati svoje sposobnosti u rukometu na pijesku, trećeg dana turnira imale su muške i ženske ekipe u seniorskoj kategoriji, kao i mlađe dobne skupine koje su odigrale prve polufinalne utakmice krajem trećeg dana turnira.

Rezultati uživo dostupni su na jarun.com, a od jučer je dostupna mogućnost praćenja utakmica putem live stream-a. No, opcija praćenja utakmica uživo sa tribina Jarun Kupa i dalje se čini kao najbolja opcija, kako bi ovaj sport doživjeli u najboljem mogućem svijetlu te imali priliku upoznati jedne od najuspješnijih ekipa i igrača rukometa na pijesku u Hrvatskoj i Europi, a i šire. 

Za više informacija i zanimljivosti o turniru posjetite društvene mreže – Facebook i Instagram, akciju možete pratiti i putem livestream-a na jaruncup.com, dok će utakmice finalnog dana biti dostupne na SPTV.

_AX33512.jpg

IZVOR: Kolektiff Images

Kao što je već spomenuto, od danas je dostupan live stream utakmica Jarun Cupa 2023. Neke od utakmica turnira prenosit će se uživo, a Chris O'Reilly pridružit će se od danas u ulozi komentatora.

Dan 1

Prijenos utakmica na terenu 1 dostupan je OVDJE.

Prijenos utakmica na terenu 2 dostupan je OVDJE.

Dan 2

Prijenos utakmica na terenu 1 dostupan je OVDJE.

Prijenos utakmica na terenu 2 dostupan je OVDJE.

 

 

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net