croatia flag 3d icon 32 united kingdom flag 3d icon 32

  • 5-2020-Jarun cup.jpg
  • 7-2020 Jarun cup.jpg
  • 2019-05-01 Jarun Cup 2019 212 (1)_obradeno.jpg
  • 2019-05-01 Jarun Cup 2019 2476_obradeno.jpg
  • 2019-05-01 Jarun Cup 2019 2628.jpg
  • 2019-05-01 Jarun Cup 2019 3117.jpg

2023-05-01 Jarun Cup 2023 day 5 2992.jpg

IZVOR: Pawel Jakubowski

Petnaesto izdanje međunarodnog rukometnog turnira Jarun Kup, održano od 27. travnja do 01. svibnja, je iza nas. U organizaciji Akademskog kluba rukometa na pijesku i Zagrebačkog rukometnog saveza, ovaj sada već tradicionalni turnir, i ove je godine okupio značajan broj sudionika, a partneri i sponzori svojim su doprinosom još više uveličali prvosvibanjski turnir.

Ukupno 36 ekipa u seniorskim kategorijama te 28 ekipa mlađih dobnih skupina, sudjelovale su na 15. izdanju Jarun Kupa. Od 36 ekipa u seniorskoj kategoriji, natjecalo se 22 ekipe u muškoj te 14 ekipa u ženskoj konkurenciji, dok su se mlađe dobne skupine natjecale u pet kategorija - 2006. godište (dječaci), 2008. godište (dječaci i djevojčice), 2010. i 2012. godište (dječaci). Sudionici turniraodigrali su 216 utakmica u pet dana, a okupili su se iz čak 17 zemalja. U sklopu Jarun Kupa održan je i turnir reprezentacija, kao svojevrsni pripremni turnir za nadolazeće Europsko prvenstvo u Portugalu, koje će se održati od 24. do 28. svibnja. Na turniru reprezentacija nastupile su Francuska, Hrvatska i Norveška.

Na kraju samog turnira odražana je i ceremonija dodjele medalja koju je u svom stilu vodio Luka Bulić. Nagrade za najbolje ekipe mlađih dobnih skupina dodijelio je Stjepan Babić, član organizacijskog odbora turnira te izbornik muške juniorske reprezentacije rukometa na pijesku, koja je protekle godine postala svjetskim prvakom. 

Najbolje ekipe u kategoriji dječaci 2012. godište i mlađi su:
1. RK Dubrava
2. MRD Dobova
3. RK Dinamo 

Najbolje ekipe u kategoriji dječaci 2010. godište su:
1. MRD Dobova
2. RK Dinamo 2
3. RK Dinamo

Najbolje ekipe u kategoriji dječaci 2008. godište su:
1. BHC Harena
2. MRD Dobova
3. BHC DK (Slavonski Brod)

Najbolje ekipe u kategoriji djevojčice 2008. godište su:
1. Furki Sport
2. Sloga Sv. Nedjelja
3. ŽRK Gorica

Najbolje ekipe u kategoriji dječaci 2006. godište su:
1. RK Dubrava
2. MRD Dobova
3. RK Rugvica

Nagrade najboljim seniorskim ekipama u ženskoj konkurenciji uručio je Siniša Ostoić, direktor hrvatskih reprezentacija u rukometu na pijesku.

Najbolje seniorske ženske ekipe 15. izdanja Jarun Kupa su:
1. OVB Beach girls
2. Multichem Szentendrei NKE
3. BHC Dubrava

Tajnik Zagrebačkog rukometnog saveza Kazimir Ilijaš, uručio je nagrade najboljim muškim ekipama u seniorskoj kategoriji.

Najbolje seniorske muške ekipe turnira su:
1. Francuska
2. Squadra Buda
3. Escola de Formacao de Espinho - Os Tigres

Osim ekipnih nagrada, dodijelile su se i nagrade za najuspješnije pojedince turnira. Nagrade najboljim šestorkama dodijelio je Matija Šulc, predjednik AKRP Zagreb i član organizacijskog odbora Jarun Kupa 2023.

Najbolje igračice turnira:

LIJEVO KRILO: Isabel Barnard (Westsite Amsterdam)
DESNO KRILO: Petra Dičak (BHC Dubrava)
PIVOT: Mirna Vučković (BHC Dubrava)
MARKER: Krista Mol (Westsite Amsterdam)
OBRAMBENA IGRAČICA: Gabriella Landi (OVB Beach Girls)
GOLMANICA: Agnes Kokao (Multichem Szentendrei NKE)

Najbolji igrači turnira su:

LIJEVO KRILO: Julio Sierra (EFE - Os Tigres)
DESNO KRILO: Nicolas Desbonet (Francuska)
PIVOT: Barnabas Toth Fekete (Squadra Buda)
MARKER: Attila Apro (Squadra Buda)
OBRAMBENI IGRAČ: Fabjan Vrgoč (White Boys)
GOLMAN: Mirko Đonlić (White Boys)

Da se turnir paralelno odigra na četiri terena omogućile su službene osobe - suci i delegati iz devet zemalja, među kojima su Lea Haramina, Vito Primec, Ivica Botinčan, Dario Rupčić, Borna Božiković, Tea Lacković, Marton Szedmak, Tamas Toth, Sylvia van Bree, Sander van Geel, Nevena Krajcar, Andrzej Jaworski, Petros Theodosiou, Adam Hill, Matej Oškera, Anna Gawel, Lazar Miškov, Dunja Janton, Antonio D'Ovidio, Boldizsar Lantor Szeczi, Bence Martin Batori, Bence Kovacs, Viktor Balint Barna,Josip Zebić, Toni Brkan,  Ivana Krpina i Lena Gojavić.

Osim sportskog doprinosa ekipa, ovogodišnji turnir omogućili su i brojni partneri i sponzori. Od Ministarstva turizma i sporta, Zagrebačkog rukometnog saveza, Hrvatskog rukometnog saveza, Hrvatskog olimpijskog odbora, Europske rukometne federacije, Grada Zagreba, RSC Jarun, preko tehničkih partnera - Furki sport, Nextbike by Tier, Crafter's, Dodivero Catering, 5Plus d.o.o. i medijskih partnera - SPTV, Agatin TV, 24 sata i Almar Media do sponzora i donatora - Chemo Profili Zagreb, Handballdirekt, Vestico, Paja's pivnica, Unilever sa svojim brendovima (Axe, Dove, Rexona), Polleo sport i Kraš. Za dobru zabavu sudionika pobrinuli su se clubbing partneri Vintage Industrial Bar te Beach Bar Charlie. Posebna zahvala također ide i dugogodišnjem fotografu Pawelu Jakubowskom te komentatorima Chrisu O'Reillyju i Luki Buliću, kao i volonterima Jarun Cupa bez kojih se ovaj turnir iz godine u godinu ne bi mogao održati.

2023-04-30 Jarun Cup 2023 day 4 1066.jpg

IZVOR: Pawel Jakubowski

Danas je vrijeme za završni dan 15. izdanja Jarun Kupa, a ekipe su više nego spremne da saznaju tko će preuzeti tron na zagrebačkom Jarunu. Jučer, četvrtog dana turnira, atmosfera je već uzavrela jer su odigrane četvrtfinalne utakmice.

Četvrtog dana Jarun Kupa mnoge su ekipe doznale svoju sudbinu na turniru, a ostale su spremne za danas kada se igraju finalne utakmice. Jučerašnje rezultate i današnji raspored možete pronaći OVDJE.

Pješčani tereni jezera Jarun bili su prepuni natjecatelja, ali i zainteresiranih posjetitelja koji su pratili akciju četvrtog dana. I posjetitelji i igrači imali su priliku družiti se s našom maskotom sovom Željkom i isprobati proizvode naših sponzora Polleo sport, Kraš i Unilever (Dove, AXE, Rexona), ili se nakon utakmice osvježiti Janom, a za kraj dana Crafterovom pivom. Između utakmica bilo je prilike uzeti Nextbike, promovirati ugljičnu neutralnost i voziti se istraživajući ljepote Jarunskog jezera.

Ukoliko nas još uvijek niste posjetili, učinite to danas jer je Praznik rada ili pratite akciju putem live streama ili prijenosa na SPTV.

2023-04-29 Jarun Cup 2023 day 3 2317.jpg

IZVOR: Pawel Jakubowski

Treći i sunčani dan Jarun Kupa zaključen je grupnim utakmicama u seniorskim kategorijama te polufinalnim utakmicama u YAC kategorijama. Već danas nas očekuju preostale utakmice grupne faze te početak druge faze natjecanja kao i četvrtfinalnih utakmica.

Uzbudljivih rukometnih poteza, pirueta, cepelina i ostalih pjeskaških trikova ne nedostaje ni ove godine na Jarun Kupu. Priliku za pokazati svoje sposobnosti u rukometu na pijesku, trećeg dana turnira imale su muške i ženske ekipe u seniorskoj kategoriji, kao i mlađe dobne skupine koje su odigrale prve polufinalne utakmice krajem trećeg dana turnira.

Rezultati uživo dostupni su na jarun.com, a od jučer je dostupna mogućnost praćenja utakmica putem live stream-a. No, opcija praćenja utakmica uživo sa tribina Jarun Kupa i dalje se čini kao najbolja opcija, kako bi ovaj sport doživjeli u najboljem mogućem svijetlu te imali priliku upoznati jedne od najuspješnijih ekipa i igrača rukometa na pijesku u Hrvatskoj i Europi, a i šire. 

Za više informacija i zanimljivosti o turniru posjetite društvene mreže – Facebook i Instagram, akciju možete pratiti i putem livestream-a na jaruncup.com, dok će utakmice finalnog dana biti dostupne na SPTV.

_AX33512.jpg

IZVOR: Kolektiff Images

Kao što je već spomenuto, od danas je dostupan live stream utakmica Jarun Cupa 2023. Neke od utakmica turnira prenosit će se uživo, a Chris O'Reilly pridružit će se od danas u ulozi komentatora.

Dan 1

Prijenos utakmica na terenu 1 dostupan je OVDJE.

Prijenos utakmica na terenu 2 dostupan je OVDJE.

Dan 2

Prijenos utakmica na terenu 1 dostupan je OVDJE.

Prijenos utakmica na terenu 2 dostupan je OVDJE.

 

 

2023-04-27 Jarun Cup 2023 day 1 0532.jpg

IZVOR: Pawel Jakubowski

Drugi dan Jarun Kupa obilježilo je mnoštvo utakmica na nekoliko pjeskaških terena zagrebačkog jezera Jarun. Muške i ženske, seniorske i YAC ekipe borile su se za svoje mjesto u završnici turnira.

Neke od ekipa imale su dan odmora, a London GD, Beach Handball Tilburg, Dinamit BHC, Chemo profili Zagreb, Sandy Balls - IRL samo su neki od timova koji su danas pokazali svoje najbolje poteze. Rezultate utakmica 15. izdanja turnira možete pratiti na results.jaruncup.com ili uživo na tribinama ovog EBT turnira.

Današnji dan obilježio je dolazak gosta našeg intervjua Chrisa O'Reillyija koji je turnir započeo u igračkoj ulozi. Njegova ekipa Sandy Balls - IRL danas je odigrala dvije utakmice, u kojima su zabilježili dva poraza. No, to nije obeshrabrilo Chrisa koji je s nama podijelio da se veseli i ulozi komentatora s kojom počinje već sutra kada će prve utakmice turnira biti moguće pogledati putem livestream-a na jaruncup.com. 

Za više informacija i zanimljivosti o turniru prati i naše društvene mreže, od sutra prati akciju putem livestream-a, dok će utakmice finalnog dana biti dostupne na SPTV.

2023-04-27 Jarun Cup 2023 day 1 0868.jpg

IZVOR: Pawel Jakubowski

Prvi dan 15. izdanja Jarun Kupa je iza nas, a mnoštvo ljudi okupilo se kako bi pratilo najbolje akcije i ekipe ovog atraktivnog sporta. Osim rukometa na pijesku, prvi dan turnira obilježio je i pokazni trening projekta HandbALL IN.

U 14:00 sati oglasio se i prvi sudački zvižduk koji je označio početak prijateljske utakmice između ekipa iz Norveške i Francuske, a akcija se nastavila utakmicama grupne faze natjecanja. U prvom danu turnira ukupno je odigrano desetak utakmica, od kojih je jedna dio turnira reprezentacija. Raspored i rezultati turnira dostupni su ovdje.

Osim toga, prvi dan Jarun Kupa obilježilo je i sudjelovanje djece projekta HandbALL IN koji već treću godinu za redom nastavljaju svoju uspješnu suradnju. Radi se o idejnom projektu bivše rukometašice i reprezentativke Maide Arslanagić, a njegov je cilj inkluzija djece s teškoćama u razvoju u društvo i sportske aktivnosti kroz rukomet. Osim dvoranskog rukometa djeca HandbALL IN-a dobila su priliku da se uključe i u sportske aktivnosti rukometa na pijesku, a upravo Jarun Kup nudi im tu mogućnost. U četvrtak, 27. travnja održan je pokazni trening u sklopu kojeg su djeca učila osnove rukometa na pijesku, a pritom se dobro i zabavila čime je svjedočio njihov osmijeh na licu nakon odrađenog treninga.

2023-04-27 Jarun Cup 2023 day 1 0175.jpg

IZVOR: Pawel Jakubowski

Akcija na Jarunu se nastavlja i danas, stoga ne propustite posjetiti nas na pjeskaškim terenima Jaruna ili pratiti nas putem našig društvenih mreža - Facebook i Instagram.

_AX33512.jpg

IZVOR: Kolektiff Images

Prvi je dan 15. izdanja međunarodnog turnira rukometa na pijesku, a uoči početka prve utakmice koja je na rasporedu u 14:00 sati na zagrebačkom jezeru Jarun, donosimo Vam kratki pregled gdje sve možete pratiti najbolje akcije i atrakcije s Jarun Kupa.

Prijenos utakmica na dva terena moći će se pratiti putem livestream-a koji će biti dostupan na jaruncup.com.

Svi zainteresirani će finalni dan turnira, 01. svibnja moći pratiti i putem livestream-a i u prijenosu na Sportskoj televiziji (SPTV), koja je ujedno i medijski parner turnira.JC_partneri-sponzori_SPTV.jpg

 

2022-05-01 Jarun Cup 2022 day 4 1697.jpg

IZVOR: Pawel Jakubowski 

Jedan dan je uoči 15. izdanja Jarun Kupa 2023. i jedva čekamo da akcija na pijesku krene. Sutra, 27. travnja, na zagrebačkom jezeru Jarun u 14 sati po srednjoevropskom vremenu igra se prva utakmica 15. izdanja turnira.

Raspored utakmica i rezultati uživo turnira bit će dostupni online ovdje.

Osim toga, PDF verzija rasporeda utakmica dostupna je ovdje.

Pratite našu web stranicu i društvene mreže za sve važne novosti.

_H3_1775.jpg

IZVOR: Kolektiff Images / EHF

Dolazi iz Irske, koja nije poznata kao rukometna zemlja, a rukomet je gotovo cijeli njegov život. Igranje rukometa u dvorani i na pijesku, komentiranje utakmica, vođenje rukometnog podcasta… Svemu tome dodajte malo umjetnosti – dobit ćete Chrisa O’Reillyja, počasnog gosta našeg intervjua. Rukometaš, sportski i medijski tip, rukometni komentator i umjetnički direktor. Gospodin O’Reilly pridružit će nam se na Jarun Kupu u dvije različite uloge – kao rukometaš na pijesku i po prvi put kao komentator. Kakva su njegova očekivanja, kako se počeo baviti rukometom? Sve o tome doznajte u intervjuu uoči 15. izdanja turnira.

Rukomet je praktički cijeli Vaš život. Igrali ste/igrate rukomet, bavite se rukometom. Sve je rukomet, pa nam recite zašto rukomet? Kako ste se uključili u ovaj sport?

Za mene kao Irca, to je prilično neobična priča. Poput većine irske djece, igrao sam puno drugih sportova, na primjer nogomet, dva irska sporta, galski nogomet i bacanje, te malo ragbija. Onda kada sam krenuo u srednju školu s 11 godina, jedna ukrajinska obitelj se preselila u moj rodni grad, koji se nalazi nedaleko od Dublina. Roditelji su igrali rukomet i željeli su da njihov sin može igrati. Tako je majka obitelji – Olena Karpenko ponudila školi koju sam pohađao da nas podučava nekoliko puta tjedno. Tada sam bio prvi razred srednje škole i odlučio sam probati. Vidio sam sport na Olimpijskim igrama i mislim da je to bila jedina stvarna izloženost tome, možda mali dio programa u magazinima na TV-u, ali osim toga, rukomet zapravo ne postoji u medijima. U Irskoj, pogotovo ne kad sam imao 11 godina. Upravo sam to pokupio od tamo i zaljubio se u sport. Postojala je skupina nas u školi koja se držala toga i Olena je odradila nevjerojatan posao u mom rodnom gradu otkad je nastavila širiti svoju strast prema sportu i pomogla u razvoju više igrača. Još jedan igrač koji će igrati na Jarun Kupu, zajedno sa mnom u momčadi Irskog kluba, je Blake, koji je također iz mog rodnog grada, tako da smo nas dvojica dvije različite generacije koje su se uključile u sport zahvaljujući Oleni i cijeloj obitelji Karpenko.

Činite se jako zaposleno, radite kao freelancer sportskih medija, radite s Europskom rukometnom federacijom kao rukometni komentator, voditelj podcasta “(UN)informed Handball Hour, direktor Gothenburg Fringea. Imate li vremena i sami igrati rukomet? Kako uspijevate sve to napraviti? Što vas motivira tijekom dana?

Sad igram malo, puno manje nego prije. Igram samo iz zabave za klub koji se zove IK Celtic, nemam više toliko vremena za treninge, ali kad god mogu pokušavam se pridružiti nekim utakmicama i nadam se da ću se malo bolje organizirati da igram češće. Ljeti se trudim ubaciti i rukomet na pijesku, zbog čega sam jako uzbuđen što ću biti na Jarun Kupu i što ću moći igrati na turniru. Radim 50-50 između sporta, medija i rada u kulturi s festivalom Gothenburg Fringe i volim obje strane. Trenutačno se ne mogu zamisliti u ničem drugom osim u ova dva vrlo različita svijeta - sporta i umjetnosti. Ali dobro funkcioniraju zajedno, daju mi dašak svježeg zraka. A kako da nađem vremena? Pa, ponekad nisam baš učinkovit u tome. Ponekad radim previše, a ponekad premalo, ali mislim da sam sve bolji u tome. Pronalaženje ravnoteže između svih ovih radnih poslova i mojih strasti, ali mislim da je to ključna stvar. Ponekad se uopće ne čini kao posao.

Komentiranje rukometa na pijesku nije Vam nepoznato. Kako se osjećate uoči Jarun Kupa budući da ćete prvi put biti komentator turnira?

Da, ovo će biti prvi put da komentiram Jarun Kup i jako sam uzbuđen zbog toga. Prvi put sam bio u Zagrebu na Jarunu na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku 2017., komentirao rukomet na pijesku, pa je lijepo vratiti se. Sjećam se da je teren bio fantastičan, pretpostavljam da će organizacija biti vrlo slična i gledajući druge ljude iz rukometa na pijesku koji svake godine dolaze na Jarun Kup, i gledajući to izdaleka, uvijek je izgledalo kao dobar provod, čak i ako vrijeme nije uvijek zajamčeno savršeno, siguran sam da će biti odlično. Radujem se ne samo komentiranju nego i igri. To će biti zanimljivo, doći s terena nakon što smo igrali i onda pričati o tome u prijenosu. Ali, mislim da je to veliki iskorak i mislim da rukometu na pijesku treba. To je sport kad ljudi jednom upoznaju, u koji se stvarno zaljube. Ljudi koji ga gledaju po prvi put, nije uvijek tako očito kao drugi sportovi i kako funkcionira. Stoga mislim da je sjajno imati nekoga kao komentatora koji će voditi ljude koji će to gledati prvi put. Ima mnogo zanimljivih osoba u sportu, pa se nadamo da možemo ljudima dočarati barem mali dio atmosfere.

Ovo neće biti prvi put da radite u Zagrebu, jer ste radili na EHF EURO 2018. Koja je uloga izazovnija? Biti komentator rukometa na pijesku ili rukometa u dvorani?

Radio sam na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku 2017., a također sam bio u Zagrebu na EHF EURO 2018. Bio sam u Zagrebu nekoliko puta i na Ligi prvaka. Jako uživam biti ovdje.

Osobito u ovakvim tjednima, puno je više ljudi koje neću poznavati. Obično kod dvoranskog rukometa imate bolju predodžbu o sastavima jer se ne mijenjaju toliko, dok se u rukometu na pijesku često mijenjaju, na svakom turniru. Timovi su prilično različiti, nije lako istražiti timove unaprijed. Tako da mislim da će biti puno kratkoročnog planiranja i puno kratkoročnih domaćih zadaća ću raditi. Volio znati svakog pojedinog igrača koji igra u utakmicama, no to neće biti moguće sad. Ali veselim se i tom izazovu.

Smatrate li da je vaš posao komentatora ili voditelja podcasta mnogo lakši ako imate rukometno iskustvo?

Imati rukometno iskustvo jako je važno u ovim stvarima kao komentator i voditelj podcasta jer morate imati znanje o sportu, a to je najvažnije. Čuo sam druge ljude koji komentiraju ne samo rukomet, nego i druge sportove, a koji zapravo ne poznaju taj sport ili nisu toliko uključeni u njega. Da, mogu obavljati dobar posao, ali nedostaje im prava vrsta strasti za to. Samopouzdanje da znate i da imate predodžbu o tome što se događa na terenu. Mislim da puno ljudi koji gledaju sport znaju osnove, ne treba im se reći sve što se događa ispred njihovih očiju, ali dobro je moći dati neku novu nijansu onome što se događa na terenu i stoga mislim da imati neku pozadinu u tome ili biti uključen u to, igrati na bilo kojoj razini i također poznavati ljude, upoznati ih, imati komentirati ih prije ili igrati protiv njih, to je također od velike pomoći.

Možete li nam otkriti kako izgleda Vaša priprema za jednu utakmicu u ulozi komentatora?

Kao što sam već spomenuo, volim poznavati sve igrače koji igraju, pa pazim tko je u momčadi, na kojim pozicijama igraju i imam predodžbu o tome kako su igrali posljednje vrijeme. Osim toga, informacijama o timovima koji igraju, kakva im je nedavna forma, pa ako mogu pogledati neke nedavne utakmice, to i učinim. Često za Ligu prvaka ili Bundesligu koju također komentiram, imam dobar pregled jer gledam i komentiram puno istih momčadi. Što se tiče reprezentacija, opet se mogu malo promijeniti pa se malo više radi. Što se tiče rukometa na pijesku, bit će još puno promjena u timovima u odnosu na zadnji put kad sam ih komentirao. Posljednji put je to bilo za EBT finale prošle godine i također na Europskom prvenstvu. I ove ću godine raditi Europsko prvenstvo u Portugalu, tako da mi je i Jarun Kup odlična priprema, vidjeti reprezentacije i reprezentativce koji igraju za neke druge klubove. Za Jarun Kup to će biti malo priprema u hodu, priprema dok igram protiv nekih timova, a onda će mi to biti odlična uvertira za kasnije.

Ove godine je velika obljetnica turnira. Kakva su Vaša očekivanja uoči 15. izdanja Jarun Kupa?

To su fantastične vijesti. Gledam to izdaleka zadnjih nekoliko godina, vidim kako se svi dobro zabavljaju kad odu na Jarun Kup. Ovo je veliko natjecanje koje otvara sezonu, što mislim da je fantastično. Mislim da će to biti turnir na stvarno visokoj razini s reprezentacijama koje se pripremaju za Europsko prvenstvo kasnije tijekom godine. Mislim da će to biti stvarno dobro natjecanje. Pomalo sam nervozan jer ću igrati na turniru s vrlo neiskusnom momčadi, ali također je vrlo uzbudljivo moći igrati protiv igrača koji su na visokoj razini. To će odrediti ton za ostatak godine. Pretpostavljam da će mnogi timovi to iskoristiti kao priliku da se pripreme stvari za ostatak godine i vide kako se najbolje pripremiti za druga velika natjecanja koja dolaze kasnije. Sve u svemu, mislim da je duh rukometa na pijesku jasan sa svakim turnirom na kojem sam išao raditi ili igrati i to je glavna stvar koju očekujem i čemu se veselim – doživjeti taj duh rukometa na pijesku.

Kako biste pozvali publiku da dođu pogledati i popratiti Jarun Kup?

Osjetite doživljaj, osjetite atmosferu rukometa na pijesku na Jarun Kupu. Sjajna je organizacija, tereni su fantastični, a lokacija je također izvrsna. Ekipe će biti na vrlo visokoj razini i po prvi put gdje god da gledate diljem svijeta imat ćete priliku čuti komentare na engleskom, pa ću se potruditi da vam prenesem sve te dobre stvari. Dođite pratiti utakmice na Jarun Kupu, pridružite mi se u komentatorskoj kabini, a možda vidite i mene kako igram koju utakmicu. Bit će to sjajnih nekoliko dana i sjajan način da proslavimo 15. izdanje natjecanja.

2022-05-01 Jarun Cup 2022 day 4 2143.jpg

IZVOR: Pawel Jakubowski

Ostala su još samo tri dana do 15. izdanja Jarun Kupa koji će se održati od 27. travnja do 1. svibnja na pješčanim terenima zagrebačkoj jezera Jarun. U nedjelju, 23. travnja u 21:00 sat održan je ždrijeb skupina te je 36 seniorskih momčadi raspoređeno u dvije skupine u ženskoj i četiri skupine u muškoj konkurenciji.

Ekipe su najprije podijeljene u potove prema trenutnom EBT poretku (na temelju dva prethodno odigrana turnira), EBT poretku iz prethodne godine, prethodnom poretku na Jarun Cupu 2022. te preostalim ekipama. Prema uputama EBT-a strane momčadi bile su ravnomjerno raspoređene u različite skupine.

U ženskoj kategoriji postoje dvije grupe (A i B), a one su sljedeće:

GRUPA A

A1 Hiekka Hauskaa/BEA (NED)
A2 OVB Beach girls (HUN)
A3 Beach Handball Tilburg (NED)
A4 BHC Dubrava (CRO)
A5 London GD (UK)
A6 Chemo profili Zagreb (CRO)
A7 Goteborg Beach Handball Club (SWE)

GRUPA B

B1 Westsite Amsterdam (NED)
B2 BHC Zagreb (CRO)
B3 Olympia Beach Handball (UK)
B4 Multichem Szentendrei NKE (HUN)
B5 BHC Harena (CRO)
B6 Pijesak - SVN (CRO)
B7 Team Slovakia (SVK)

Nakon grupne faze u ženskoj kategoriji igrat će drugoplasirane ekipe u obje skupine (A2, B2) protiv trećeplasiranih ekipa u obje skupine (A3, B3), prema sljedećem sustavu:

GRUPA C

C1 | A2 - B3
C2 | B2 - A3

Prvoplasirane momčadi obje skupine (A1, B1) idu izravno u polufinale i igrat će s pobjedničkim ekipama iz SKUPINE C, prema sljedećem sustavu:

POLUFINALE

SF1 | A1 - W C2

SF2 | B1 - W C1

Finale Jarun Cupa 2023. u ženskoj konkurenciji rezervirano je za pobjednicu SF1 i pobjednicu SF2, dok će za treće mjesto igrati poražena ekipa iz SF1 i poražena ekipa iz SF2.

FINALE

W SF1 - W SF2

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO

L SF1 - L SF2

Preostale momčadi igrat će prema sljedećem rasporedu:

5. MJESTO

L C1 - L C2

7. MJESTO

A4 - B4

9. MJESTO

A5 - B5

11. MJESTO

A6 - B6

13. MJESTO

A7 - B7

 

U muškoj konkurenciji postoje četiri grupe (A, B, C & D):

GRUPA A

A1 BHC Zagreb (CRO)
A2 Beach stars BHC (HUN)
A3 BHC Harena (CRO)
A4 Sesvete Sky Gym (CRO)
A5 BHC Harena 3 (CRO)
A6 Sandy Balls - IRL

GRUPA B

B1 Beach Handball Tilburg (NED)
B2 Hir-Sat BHC (HUN)
B3 Klub Gyori Strandkezilabda (HUN)
B4 BHC Harena 2 (CRO)
B5 Norway (NOR)
B6 BHC All Saints (CRO)

GRUPA C

C1 London Beach Handball (UK)
C2 SC Squadra Buda (HUN)
C3 Escola de Formacao de Espinho - Os Tigres (POR)
C4 Chemo Profili Zagreb (CRO)
C5 AKRP Zagreb (HR)

GRUPA D

D1 Dinamit BHC (HUN)
D2 Team Tchatcheurs (FRA)
D3 BHC Whiteboys (CRO)
D4 France (FRA)
D5 Hiekka Hauska U20 (NED)

Nakon grupne faze u muškoj konkurenciji slijedi predčetvrtfinale (preQF). Drugoplasirane i trećeplasirane ekipe iz svake skupine igrat će pretkvalifikaciju prema sljedećem sustavu:

PreQF

preQF1 | A2 - B3

preQF2 | A3 - B2

preQF3 | C2 - D3

preQF4 | C3 - D2

Preostale momčadi iz svake skupine raspoređene su u GRUPU G i GRUPU H. Ekipe raspoređene u skupine G i H prenose bodove iz skupina A, B, C i D.

GRUPA G

A4
A5
A6
C4
C5

GRUPA H

B4
B5
B6
D4
D5

Prvoplasirane ekipe iz svake skupine (A, B, C i D) idu izravno u četvrtfinale prema sljedećem sustavu:

ČETVRTFINALE

QF1 | A1 - W preQF3

QF2 | B1 - W prije QF4

QF3 | C1 - W preQF1

QF4 | D1 - W prije QF2

Timovi koji su izgubili u predQF fazi nalaze se u GRUPI F:

GRUPA F

F1 | L preQF2 - L preQF3

F2 | L preQF1 - L preQF4

Polufinale muške kategorije igrat će se prema sljedećem rasporedu:

POLUFINALE

SF1 | W QF1 - W QF4

SF2 | W QF2 - W QF3

Poražene momčadi četvrtfinala nalaze se u GRUPI E:

GRUPA E

E1 | L QF1 - L QF3

E2 | L QF2 - L QF4

Finale i utakmice za treće mjesto u muškoj kategoriji su sljedeće:

FINALE

W SF1 - W SF2

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO

L SF1 - L SF2

Ostale momčadi igrat će po sljedećem sustavu:

5. MJESTO

W E1 - W E2

7. MJESTO

L E1 - L E2

9. MJESTO

W F1 - W F2

11. MJESTO

L F1 - L F2

13. MJESTO

G1 - H1

15. MJESTO

G2 - H2

17. MJESTO

G3 - H3

19. MJESTO

G4 - H4

21. MJESTO

G5 - H5

Zagreb će ove godine ugostiti 22 muške i 14 ženskih seniorskih rukometnih ekipa na pijesku koje će se boriti za prestižnu titulu i važne EBT bodove. Rezervirajte svoj vikend i posjetite nas na Jarunu i uživajte u najboljim akcijama ovog atraktivnog sporta.

Screenshot 2023 04 19 at 10.19.49

IZVOR: Screenshot / AUTOR: Luka Bulić, Antena Zagreb

Autor šaljivih stihova, hrvatskoj javnosti poznatijih kao "Bullhit", komičar, imitator, voditelj i glazbenik. Radijsko i televizijsko lice koje nam već godinama mami osmijeh na lice, ove godine dio je projekta Jarun Kup. U ulozi voditelja ceremonije dodjele nagrada i medalja završnog dana turnira naći će se, tko drugi nego - Luka Bulić.

Jubilarno 15. izdanje Jarun Kupa, koje će se održati od 27. travnja do 01. svibnja na pjeskaškim terenima zagrebačkog jezera Jarun, obilježeno je brojnim novitetima. Jedno od iznenađenja koje očekuje posjetitelje turnira finalnog dana je to što će imati priliku vidjeti i uživati u voditeljskim majstorijama autora poznatih "Bullhitova" - Luke Bulića. Iako će mu ovo biti prvi susret s rukometom na pijesku, sigurni smo da zabave i smijeha neće nedostajati.

"Jako mi je drago da su me organizatori pozvali da sudjelujem na ovom 15. turniru na Jarunu. Iskreno, nisam do sad bio upoznat s rukometom na pijesku, ali zato su tu greške da se mogu ispraviti u životu. Malo sam proučavao i gledao, jako atraktivno izgleda tako da se veselim što ću biti dijelom toga. Nadam se da će se svi dobro zabaviti, da će biti puno atraktivnih poteza i da će nas vrijeme poslužiti" poručio je Luka ususret Jarun Kupu.

 

279098085 3137582566505193 8399682064506342680 n

IZVOR: Pawel Jakubowski 

 

Kako spojiti ljubav prema rukometu i profesiju iz područja logopedije? Odgovor na pitanje ima Maida Arslanagić, bivša profesionalna rukometašica te hrvatska reprezentativka, a danas uspješna žena koja stoji iza projekta HandbALL IN – sportskog inkluzivnog programa za djecu i mlade s teškoćama u razvoju. Temelj programa je rukomet, a odnedavno i rukomet na pijesku. Koja je poveznica, kako je započela HandbALL-in priča i koji su planovi za budućnost, ispričala nam je upravo Maida u ugodnom razgovoru uoči 15. izdanja Jarun Cup-a kada ćete moći vidjeti i HandbALL IN program na djelu. 

Ovogodišnja suradnja s Jarun Cupom nije prva suradnja HandbALL IN projekta s rukometom na pijesku. Prošle godine ste bili u Novalji u sklopu programa Novalja4kids gdje su se održavali besplatni pokazni treninzi rukometa na pijesku. Kakav je plan za ovu godinu i Jarun Cup?

Drago mi je da nastavljamo uspješnu suradnju i ove godine, ne samo na Jarun Cup-u nego i kroz Novalja4kids radionice koje će se održati ovog ljeta. 

Odakle ideja i kako je započela suradnja s organizatorima turnira rukometa na pijesku?

Suradnja se razvila iz poznanstva s organizatorima te smo kroz priču došli na ideju da se organizira radionica i pokazni trening čime bi se omogućilo djeci s teškoćama u razvoju da se i oni uključe u rukomet na pijesku. To za njih ima puno veće, odnosno dvostruko značenje nego sami sport – zbog pijeska kao jednog medija koji utječe na njihov senzorički sustav. Što se tiče projekta Novalja4kids, nastao je u kao jedan oblik promocije rukometa na pijesku u turističkoj sredini. Znamo svi koliko je odbojka na pijesku poznata u svim turističkim središtima, pa smo tako željeli predstaviti i rukomet na pijesku kao atraktivan sport u mjestima gdje dolazi puno mladih. Djeca koja se nalaze na otoku ili u blizini će se moći okušati u rukometu na pijesku, upoznati pravila i uživati u svim atrakcijama sporta. 

Već treću godinu za redom HandbALL IN i Jarun Cup nastavljaju suradnju. Prvo iskustvo s rukometom na pijesku za djecu iz Vaše udruge bio je prije tri godine. Možete li nam opisati kako je taj prvi susret izgledao? 

1 headlineDragi prijatelji rukometa na pijesku,

Pred nama je 15. izdanje Jarun kupa, jednog od najvećih europskih turnira u rukometu na pijesku, koji će se održati od 27.4. do 1.5.2023. I od ovog turnira očekujemo da bude izvanredan događaj na kojem će sudjelovati ekipe i službene osobe iz mnogih europskih zemalja.

Brojke s prošlogodišnjih turnira (80ak ekipa u svim kategorijama, više od 700 sudionika iz 14 zemalja, 45 volontera koji su pomogli u organizaciji i održavanju turnira, zajedno sa službenim osobama i članovima Organizacijskog odbora) potvrđuju da je Jarun kup prepoznat među sportašima kao sjajna destinacija za natjecanje, a naš je cilj da ga svake godine još malo organizacijski unaprijedimo.

Tereni na kojima se održava Jarun kup nalaze se u sklopu ŠRC Jarun, a na njima se 2017. godine održalo i Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku. Na raspolaganju su četiri terena, koji omogućavaju odigravanje više od 200 utakmica tijekom turnira.

I ove godine plan je biti među najboljim europskim turnirima po broju bodova.

Nadam se da prepoznajete naš trud u pogledu popularizacije ovog sporta i da se vidimo uskoro na otvorenju outdoor EBT sezone, kako bismo se zabavili i gledateljima mogli prikazati najljepši sport na svijetu (na Jarunu, putem internetskog prijenosa ili putem emitiranja na nacionalnoj televiziji).

Stoga, u ime Organizacijskog odbora Jarun kupa i Akademskog kluba rukometa na pijesku Zagreb, pozivam sve sudionike tj. sve suce, delegate, igrače, predstavnike ekipa, osoblje i volontere da budu dio naše ljetne priče već krajem travnja.

Posebno ističemo da smo ove godine, uz seniorsku konkurenciju te mlađe dobne uzraste, odlučili uvesti i veteransku konkurenciju (iznad 35 godina) te se nadamo kako će se i nekad aktivni pjeskaši ponovno ovim putem početi baviti rukometom na pijesku. 

Veselimo se vašem dolasku!

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net