croatia flag 3d icon 32 united kingdom flag 3d icon 32

  • 2-2020 Jarun cup.jpg
  • 5-2020-Jarun cup.jpg
  • 7-2020 Jarun cup.jpg
  • 2019-05-01 Jarun Cup 2019 212 (1)_obradeno.jpg
  • 2019-05-01 Jarun Cup 2019 2476_obradeno.jpg
  • 2019-05-01 Jarun Cup 2019 2628.jpg
  • 2019-05-01 Jarun Cup 2019 3117.jpg
  • handball_in1.jpeg
  • handball_in_7.jpeg

Četrnaesto izdanje međunarodnog turnira u rukometu na pijesku Jarun Cup 2022. trajalo je od 28.4.-1.5.2022. Nakon što 2020. godine turnir nije održan zbog pandemije COVID-19, a prošle godine odigran krajem kolovoza zbog epidemioloških mjera, turnir se ove godine vratio u svoj uobičajeni, prvomajski termin.

Na ovogodišnjem izdanju, kroz 4 sunčana dana, odigrano je oko 140 utakmica u 8 dobnih kategorija, a ukupno je sudjelovalo 55 ekipa iz 12 europskih zemalja. Osim sudionika iz Hrvatske, na turniru smo imali predstavnike iz Njemačke, Grčke, Poljske, Švedske, Velike Britanije, Slovenije, Nizozemske, Italije, Srbije, Mađarske i  Cipra što Jarun Cup čini jednim od najvećih europskih turnira rukometa na pijesku (preko 500 sudionika te 50 volontera).

2022 05 01 Jarun Cup 2022 day 4 3103

 U kategoriji seniorki najspremnije su se pokazale gošće iz Nizozemske, ekipa Westsite Amsterdam. Srebro je osvojila ekipa BHC Dubrava, a broncu ekipa BHT Ideja iz Zagreba.

Kod seniora smo gledali hrvatsko finale u kojem se zlatom okitila ekipa  BHC Zagreb Handballdirekt, dok su srebro osvojili dečki iz zagrebačke ekipe BHC Harena. Bronca je otišla gostima iz Srbije, ekipi BHC Student, koja je bila pojačana igračima iz Španjolske.

U sklopu turnira održana je i radionica u suradnji s udrugom #handballin i našom proslavljenom reprezentativkom Maidom Arslanagić, pri čemu su djeca s poteškoćama u razvoju imala priliku okušati se u rukometu na pijesku. Osmijesi djece i povratne informacije voditelja i roditelja potvrđuju nam da smo napravili pravi potez te nas potiču da i narednih godina na turniru organiziramo slične radionice

Isto tako, u sklopu turnira održana je i radionica usmjerena ka zadovoljstvu volontera. Na radionici su razmijenjena iskustava volontera i organizatora volontiranja te su prezentirane i usvojene smjernice kako poboljšati zadovoljstvo volontera koje se nadamo narednih godina i implementirati.

Završnica turnira izravno je prenošena i na nacionalnoj televiziji (SPTV) kako bi se rukomet na pijesku dodatno promovirao.

HOO.svg

Hrvatski olimpijski odbor na redovnoj sjednici 11. travnja odlučio je podržati natjecanje u rukometu na pijesku Jarun kup u organizaciji ABHC Zagreb. Ovo je nastavak niza suradnje HOO-a i ABHC-a Zagreb te se ovom prilikom zahvaljujemo krovnoj organizaciji koja je podržala ovo sportsko natjecanje. Cjelovitu odluku možete vidjeti OVDJE.

Dragi prijatelji rukometa na pijesku,

Pred nama je 14. izdanje Jarun kupa, jednog od najvećih europskih turnira u rukometu na pijesku, koji će se održati od 28.4. do 1.5.2021. I od ovog turnira očekujemo da bude izvanredan događaj na kojem će sudjelovati ekipe i službene osobe iz mnogih europskih zemalja.

Brojke s prošlogodišnjih turnira (82 ekipe u svim kategorijama, više od 700 sudionika iz 14 zemalja, 40 volontera koji su pomogli u organizaciji i održavanju turnira, zajedno sa službenim osobama i članovima Organizacijskog odbora) potvrđuju da je Jarun kup prepoznat među sportašima kao sjajna destinacija za natjecanje, a naš je cilj da ga svake godine još malo organizacijski unaprijedimo.

Tereni na kojima se održava Jarun kup nalaze se u sklopu ŠRC Jarun, a na njima se 2017. godine održalo i Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku. Na raspolaganju su četiri terena, koji omogućavaju odigravanje više od 200 utakmica tijekom turnira.

I ove godine plan je biti unutar 5 najboljih europskih turnira. Prošle godine osigurali smo 369 EBT bodova, a ove godine vjerujemo da će ih biti još više.

Nadam se da prepoznajete naš trud u pogledu popularizacije ovog sporta i da se vidimo uskoro na otvorenju outdoor EBT sezone, kako bismo se zabavili i gledateljima mogli prikazati najljepši sport na svijetu (na Jarunu, putem internetskog prijenosa ili putem emitiranja na nacionalnoj televiziji).

Stoga, u ime Organizacijskog odbora Jarun kupa i Akademskog kluba rukometa na pijesku Zagreb, pozivam sve sudionike tj. sve suce, delegate, igrače, predstavnike ekipa, osoblje i volontere da budu dio naše ljetne priče već krajem travnja.

Veselimo se vašem dolasku!

2022 invitation Frontpage

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net