• slider01.jpg
  • slider02.jpg
Evo jo? par rije?i o samom turniru iz perspektive organizatora samog doga?aja

 

Ono što se proteklu subotu odigralo je reklama za Einsiedeln, za Rk Einsiedeln, za Beachplus dvoranu i za sve ostale koji su sudjelovali! 2. internacionalni Beach-Indoor rukometni turnir je premašio sva očekivanja i našao je dostojne pobjednike u ženskoj i muškoj konkurenciji hrvatskih ekipa!

Strane ekipe su više-manje sve pristigle u petak. Olakšanje kod organizaora je bilo veliko kad su se ekipe iz Hrvatske i Njemačke rano u subotu pojavile u dvorani! Utakmice u skupinama su pokazale brzo da će strane ekipe iz Hrvatske i Njemačke odlučiti pobjednika turnira. U ženskoj konkurenciji se očekivalo da će sadašnje prvakinje Švicarske, Playadettes, dignuti švicarsku zastavu visoko odnosno da će osvojiti turnir! Nakon utakmica u skupini se nestrpljivo čekalo na rasplet u četvrtfinalu. Već se u prvoj četvrtfinalnoj utakmici dogodilo veliko čudo. Naime, mlada ekipa HSG Mythen-Shooters je iznenadila jednog od favorita, ekipu Kölna koja je u više navrata sudjelovala na završnom turniru u Njemačkoj (njemački masters) te ih na shoot-out izbacila s daljnjeg natjecanja! Ovo je naravno razveselilo hrvatskog sudionika koji su tu pobjedu popratili i ujedno se zahvalili valovima na tribinama! U ostalim četvrtfinalnim utakmicama nije bilo iznenađenja! Također su i polufinalne utakmice završile bez iznenađenja! Tako je, u muškoj konkurenciji, došlo do finalnog okršaja između hrvatskog predstavnika BHC PMF i njemačkog Freunde der Sonne! U ženskoj konkurenciji su se našle ekipe WBHC PMF iz Hrvatske te švicarske prvakinje Playadettes! Obje finalne utakmice su završile shoot-outom! U shoot-outu je uz znanje potrebna i dobra taktička izvedba! Atmosfera u dvorani je bila užarena. Jedan predivni događaj i napetost se iskreno osjetio u zraku! Turnir koji je bio na visokoj razini, glede organizacije, je dao dva zaslužena pobjednika! Proglašenje pobjednika se održalo oko ponoći! Dorfkeller (seoski podrum u slobodnom prijevodu, nap. a.) u Einsiedelnu je bio domaćin održavanja zabave za igrače! Proglašenje pobjednika, koje je bilo inicirano od strane predsjednika Rk Einsiedeln gospodina Christopha Bingissera, je dodatno zapalilo atmosferu!

Proglašenje za najsimpatičniju ekipu (Mythen-Shooters, u17), najboljeg igrača (Oleg iz ekipe Freunde der Sonne) kao i pravo proglašenje zasluženih osvajača turnira, u obje konkurencije, hrvatskih ekipa je dodatno zapalilo i onako već zapaljenu atmosferu! na posljetku se slavilo do ranih jutarnjih sati. Bilo je lijepo za vidjeti kako se Nijemci, Švicarci i Hrvati vesele istom događaju!

Potvrdni odgovor svih ekipa nam daje veliko priznanje na organiziranom turniru! Svi se već vesele trećem održavanju istog turnira! Već se sada zna da će se to i dogoditi! Naime, u subotu, 27. prosinca 2008. će se u ovoj istoj dvorani održati i treći Beach-Indoor rukometni turnir! Na kraju bih se još jedino zahvalio sponzorima, pomagačima i inicijatorima na jednom odličnom bezgrešnom tijeku turnira! Još jednom, ovaj turnir je bio reklama za Einsiedeln, za Rk Einsiedeln i odličnu Beachplus dvoranu! Doviđenja do 27. prosinca 2008. godine...

Mi, članovi Rk Einsiedelna, bi se još jednom zahvalili svim pjeskaši(ca)ma na super odrađenom turniru! Bilo nam je veliko zadovoljstvo te se već sada radujemo 2008. godini...

preveo i prilagodio: Zvonimir Knežević

preuzeto sa stranice Rukometnog kluba EINSIEDELN

Kontakt podaci

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Prijava / Login

Pokrovitelji

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net