• slider01.jpg
  • slider02.jpg

Na turniru u Einsiedelnu odr?anom 29.12.2007. imali smo priliku popri?ati na desetak minuta s gospodinom Wernerom Eisenbachom, trenerom ekipe Beach boys K?ln!

Pitanja su bila vezana za njegovu ekipu, mlađe uzraste te situaciju s rukometom na pijesku u Njemačkoj!

 

Dobar dan! Kako ste?

- Hvala na pitanju, odlično!

Htjeli smo vam postaviti nekoliko pitanja vezano za rukomet na pijesku u Njemačkoj! Nadam se da nemate ništa protiv!

- Ma kakvi! Rukomet mi je na pameti 24h dnevno! Samo pitajte!

Rekoh da vas pitam kako su turniri u Njemačkoj organizirani? Imate li možda neki završni turnir?

- Organizirani su kao i svugdje u Europi! Sezona počinje početkom mjeseca lipnja i zavrašava krajem kolovoza! Imamo i završni turnir(Masters)!

Koji je cilj tog turnira s obzirom da ih imate dosta? Koliko uopće ekipa sudjeluje na tom završnom turniru?

- Cilj je stvorit turnir na kojem bi sudjelovale ekipe koje su posebno zainteresirane za rukomet na pijesku i koje vole ovaj sport! Tim turnirom otpadaju neozbiljne, prolazne ekipe koje sudjeluju na turnirima samo radi zezancije! Na ovom turniru sudjeluju po 8 ženskih odnosno 8 muških ekipa!

Možete nam reći kako njemački rukometni savez sudjeluje u organiziranju turnira? Sudjeluje li uopće? Kako sudjeluje u financiranju?

- Njemački rukometni savez ne sudjeluje direktno u organiziranju turnira, nego osnovano je povjerenstvo unutar saveza koje je zaduženo za prikupljanje financijskih sredstava, sponzora,... tako da mi uopće nismo financirani od strane saveza! Također, to povjerenstvo je zaduženo i za organiziranje završnog turnira! Parola je...“ snađi se, prijatelju kako god znaš!“

Ok, hvala vam! Nadalje, možete li mi nešto reći o svojoj ekipi, Beach boys Kölnu? Jeste li tu od samog početka?

- Da, tu sam otpočetka! Družimo se, ako me sjećanja ne vara, od ljeta 1999. Što reći o mojoj ekipi? Sjajni dečki! Zanimljivo je to što mi predstavljamo Köln, a u ekipi imamo samo jednog dečka iz Kölna, Kölsch Junge! Ostali su svi iz susjednih gradova! Imamo i jednog studenta iz druge pokrajine!

S obzirom da niste svi iz Kölna, kako se često vidite? Jeste li u kontaktu tijekom godine kada se ne održavaju turniri?- Nađemo se jednom godišnje! Van sezone smo u kontaktu! Jesu li vaši dečki aktivni i u dvoranskom rukometu?

- Prije su bili svi aktivni u dvorani i igrali su u dobrim klubovima i višim ligama, a danas imamo samo jednog aktivnog igrača u višoj ligi (Thomas Eisenbach-koji igra 3.njemačku ligu,a ujedno je i njemački reprezentativac u rukometu na pijesku) ! Ostali su aktivni, ali u skroz nižim ligama i to više kao treneri i članovi uprave, nego kao igrači!

Kako stojite s mlađom ekipom?

- Dobro, moram priznati da sam i više nego zadovoljan! Moram pohvaliti svoje klince jer su najbolji u svom uzrastu!

Vidim da i oni sudjeluju na ovom turniru...

- Morao sam ih povesti da vide kako je to izgubiti jer su do sada bili neporaženi! Kako ono stari kažu "Metal se kuje dok je vruć!".

Kako vi financirate vaše odlaske na turnire?

- Malo sponzori, malo privatno...

Jeste li možda do sada igrali protiv ijedne hrvatske ekipe rukometa na pijesku osim BHC PMF?(s Klubom rukometa na pijesku PMF su se sreli u Leuggernu 2007 godine kad su pobjedili polufinalnu utakmicu rezultatom 2:1 nakon raspucavanja- n.a.)

- Nismo! U Mindenu smo se samo sreli s ekipom Golden ballsa, ali van terena! ;)))

Planirate li možda doći i u Hrvatsku na neki turnir?

- Još ćemo vidjeti! Naime, predstoji nam Masters u Valenciji u Španjolskoj! Vidjet ćemo kako ćemo stojati s financijama! Ali turnir na moru uz lijepo i toplo vrijeme... to je raj za nas pjeskaše!

Hvala vam najljepša na ugodnom razgovoru!

- Nema na čemu i drugi put! Bilo mi je još ljepše razgovarati s vama!

Puno sreće u budućnosti te na ovom turniru!

- Hvala, vama također!

 

Nažalost, intervju je vođen prije četvrtfinalnih utakmica u kojima su dečki iz Kölna nenadano ispali od mlade ekipe Mythen shootersa.Utiske nakon utakmice nismo uspjeli zabilježiti, no u prolazu smo primjetili da gospodin Eisenbach nije bio oduševljen igrom svojih pulena,dok na suđenje u odlučujućoj tekmi sudačkog para Rupčić-Botinčan (jedan od najperspektivnijih hrvatskih sudačkih pjeskaških parova), koji su također predstavljali Hrvatsku na navedenom turniru, nije imao pritužbi.

Autori:Ana Vranešić, Zvonimir Knežević

Napomena: fotografija je preuzeta sa stranice Beach boys Koelna

Kontakt podaci

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Prijava / Login

Pokrovitelji

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net