• slider01.jpg
  • slider02.jpg

I to se dogodilo! Napokon i mu?ka i ?enska medalja jednako sjaje i to ne bilo kakvim nego zlatnim sjajem-da,ljudi,istina je -Osvojiili smo turnir i u mu?koj i u ?enskoj konkurenciji, a Time-out je svojom dobrom igrom do?ao do tre?eg mjesta.

 

No cijeli put nije bio tako jednostavan,bio je trnovit, uostalom, kao i svaki put do zlata. Vesela ekspedicija morala se probiti do švicarskih planina, točnije do 1033 m nadmorske visine u gradić Einsiedeln. Naravno u busu smo se zagrijavali, kontemplirali, razrađivali taktiku,pili i jeli vitaminske napitke, sve u svemu, apsolutno smo se koncentrirali da doslovno i u prenesenom značenju dođemo do vrha. Osim toga, Darojković brothers&co. bus dao je velik doprinos decentralizaciji hrvatske države jer vladalo je zajedništvo-Purgeri,Dalmatinci,Riječani...Naravno Dalmatinci su donijeli južnjačkog duha ali i vitamina zbog kojih smo imali snage do finala-bilo je tu klementina, washingtonki....Wuletova tzv. pomalo sit-down comedy te glasno pjevanje održavali su atmosferu, a ljubav i bratstvo su zavladali. I tako je to bilo dok nismo stigli do bajkovitog gradića okupanog snijegom, gdje je zasigurno skijanje praćeniji sport od rukometa na pijesku, ali, Švicarci žele biti jako cool a imaju i para pa su oni pijesak smjestili u baš zgodničku, modernu dvoranu.Ono što su malo zaboravili tribine i prostor predviđen za gledatelje, tako da smo utakmice gledali iz birtije preko stakla,a navijali smo u zrakoprazan prostor jer zvukovi do terena nisu dopirali. Ali to nas nije spriječilo da se ne deremo i dalje i da se ne promaknemo u glavne zvijezde večeri, jer očito Švicarci ne pjevaju i ne navijaju tak da im je ovo naše nekak bilo baš egzotično i super.

Naime,do finala,znači oko 10 navečer uspjeli su nabavit navijačke rekvizite kao što su polja hrvatska, a Lijepa naša postala je hit večeri, mahali su i pjevali i vikali svoje prve naučene hrvatske riječi-pmf , živjeli i nazdravlje(svaka im čast i veliko HVALA). Što se tiče same organizacije, osjeća se pomak, ali moraju oni jesti još puno žganaca da usavrše neke stvari,al ak niš drugo oni su naučili nas koliko je vrijeme dragocjeno i što je švicarski sat tak da uopće nije frka ak se izbaci shoot-out samo da sve bude po špagi i na vrijeme. Osjećaj neke nadmoći i poštovanja osjetili smo kada smo svi nakon finala bili na terenu, napravili svjetski poznatu gusjenicu i pozdravili publiku preko stakla te čuli taktove naše himne koju smo otpjevali sa cijelim srcem. Srce, ali ono licitarsko bilo je i jedan od promotivnih materijala koji smo podijelili uz brošure o Zagrebu tako da smo napravili još jednu dobru turisticku promidžbu i nadamo se usrdno da će se sponzori počet trgat za nas jer se onakva promidžba može samo poželjeti :). Sponzori,s nama ćete doći ne samo na 1033m nadmorske visine nego i na krov svijeta,to je garantirano :)!

Što reći o samoj igri,da,bilo je solidno,bilo je dobro, treba napomenuti da je trener žena Igi zadovoljio i bio zadovoljen te da su vanjski suradnici dali veliki doprinos, a o našim sucima Riječanima da ne pričam.Onak su ko od šale imali jedan sudački seminar za Švicarce,spremili šušku u džep tako da smo i mi odlučili da sljedeće godine idemo kao suci jer se,naime, to više isplati. Ipak, na kraju su nas Švicarci uspjeli iznenaditi, i to preedobrim after partijem. U diskaču smo dočekani kao bogovi, pjevalo se i plesalo do jutra uz okuse nekakvih rozih pića iz vrča, mi popili sve što smo mogli popit i tako smo izvršili još jednu misiju-donijeli smo balkanskog duha u hladnu Švicarsku. čagali su svi-i staro i mlado i oni svih seksualnih orijentacija. E sad posljedice-ostali smo bez glasa.pokupili sve viruse,klanjali se pomagalima poput propolisa i stopostotnog kakaa jer bilo je tu svega. Uglavnom bilo je ludo i zaboravno,ali ono što ostaje je okus pobjede i naše snage i zajedništva kojeg promičemo gdjegod dođemo. Hvala svima! I za kraj ajmo sad- PMF JE MOJ IDOL...

autor teksta:Irena Tomašić

Kontakt podaci

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Prijava / Login

Pokrovitelji

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net