• slider01.jpg
  • slider02.jpg

Bo?i?na ?estitka i pojedinosti vezane za ?vicarsku

Za početak, svim posjetiteljima i članovima Kluba rukometa na pijesku želim čestite Božićne blagdane i puno sreće, zdravlja, veselja te športskih uspjeha u Novoj 2008 godini.

Evo par novih obavjesti za Švicarsku:

Kreće se 27.12.2007 u 19.00 kod caffe bara Time out (zgrada Privredne banke u Središću, ulica Ivana Šibla). Svi putnici su OBAVEZNI doći u 18.00 zbog dogovora te raspodjele zaduženja. Što se tiče samog puta, poželjno je ponijeti vreću za spavanje i posteljinu te neki jastuk. Za vrijeme boravka u dvorani organizator je napomenuo da svi OBAVEZNO ponesu papuče za pijesak. Zasad je 34 putnika sigurno.

U nastavku teksta prenosimo kratak intervju kojeg smo dobili e-poštom od gospodina Christopha Bingissera, organizatora turnira u švicarskom Einsiedelnu.

Novinar je u ovom slučaju bio Zvonimir Knežević:

Dobra večer! Kako ste? Htjeli smo vam postaviti nekoliko pitanja vezano za rukomet na pijesku u Švicarskoj. Običaj nam je prije svakog inozemnog turnira postaviti neka pitanja organizatoru kako bi se informirali o rukometu na pijesku u njegovoj zemlji! Bliži se 2. Beach indoor Handball turnir u Švicarskoj... Kako ste se odlučili da organizirate ovaj turnir? Kolika je zainteresiranost u Einsiedelnu za ovaj događaj, u Švicarskoj, općenito?

- Zainteresiranost u Einsiedelnu je više-manje vezana za rukmetaš(ic)e! Diljem Švicarske… hm, pa rukomet na pijesku i nije baš zastupljen u čitavoj Švicarskoj! Mi pokušavamo naš događaj pozicionirati diljem Švicarske! Ovo je tek 2. provođenje dvoranskog turnira…Udvostručen je broj ekipa te smo poradili na cjelokupnom programu i naravno, tu su i inozemne ekipe kao dodatni čimbenik!

Kakva je situacija s rukometom na pijesku u Švicarskoj jer ste vi jedni od rijetkih zemalja, ako ne i jedina zemlja, koja i, tijekom zime, organizira turnire u rukometu na pijesku? Koliko ukupno dvorana i balona za rukomet na pijesku imate?

- U Einsiedelnu toga nema, a koliko ja znam ni u drugim dijelovima Švicarske toga također nema (komentar: u Einsiedelnu se mora još štošta poraditi)! Više na www.beachplus.ch

Što očekujete od ovog turnira i, općenito, od čitave sezone?

- Jedan divni (super) događaj rukometa na pijesku, super zabavu, inetrnacionalnu atmosferu, zanimljive tekme, napetost i uspješan nastavak i u sljedećoj sezoni! Općenito od rukometa na pijesku? - Veće zanimanje i etabliranje u okviru čitavog rukometa kao i veći interes dvoranskih rukometaša bi bio vrlo značajan pomak prema naprijed!

Po vašem mišljenju, hoće li ovaj sport biti popularan kao npr. odbojka na pijesku?

- Zasad ne, jer je odbojka na pijesku sport za širu publiku dok je to s rukometom na pijesku teže!

Švicarska reprezentacija je na posljednjem europskom prvenstvu napravila velik pomak u odnosu na prethodna natjecanja!Po vašem mišljenju, je li taj pomak rezultat većeg ulaganja u ovaj novi sport u Vašoj državi?

- Da!

Kakav je odnos mogućih sponzora prema rukometu na pijesku i prema organizatorima turnira? Jeste li vi, kao organizator turnira, podržani od strane rukometnog saveza? Ako da, kako?

- Da, cjelokupni ogranak rukometnog saveza vezanog za pijesak je ove jeseni reorganiziran i podrška, od strane saveza, je za svaku pohvalu!

Imate li namjeru posjetiti i naše hrvatske turnire, tj. hoćete li sudjelovati na jednom od njih? Ove će se godine najvjerojatnije, kao i prošle, održati tri turnira, a oni počinju sredinom lipnja (šestog) mjeseca!

- Vidjet ćemo… ali rukomet na pijesku na moru i s visokim temperaturama zvuči odlično!

Jeste li možda ranije igrali protiv hrvatskih ekipa rukometa na pijesku?

- Ne!Zasad još nisam imao priliku

Hvala Vam na ovom kratkom razgovoru.

-Nema na čemu. Vidimo se uskoro.

P.S. Raspored samog turnira možete pogledati OVDJE, a plakat turnira možete pogledati OVDJE

I za kraj još samo treba napomenuti da je službena stranica KRP PMF stavljena u puni pogon, zahvaljujući web majstoru Benjaminu kojem se, ovom prilikom, zahvaljujemo.

Trening je u četvrtak (27.12.2007) u Martinovci od 12-14.00

Kontakt podaci

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Prijava / Login

Pokrovitelji

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net