• slider01.jpg
  • slider02.jpg

Podsje?amo,na najmasovnijem europskom prvenstvu dosad (sudjelovalo je po 18 reprezentacija u mu?kom i ?enskom dijelu natjecanja) reprezentacija Hrvatske se vratila sa zlatnom medaljom u ?enskoj i srebrnom medaljom u mu?koj konkurenciji.

 

Djevojke: Što je turnir išao kraju,to je ženska ekipa igrala sve bolje i bolje. Tako je i otvaranje turnira prošlo u grču s 2:1 protiv Slovačke.U grupi su redom “stradale” Srbija,Ukrajina i Danska te je jedini poraz našoj reprezentaciji ubilježila Turska u utakmici koja našim djevojkama nije ništa značila budući su prenosile dva boda u slijedeću skupinu.U drugoj skupini svladane su Mađarice i Norvežanke rezultatom 2:0 dok su Talijanke i Španjolke svladane nakon raspucavanja. Na taj način osvojeno je prvo mjesto u grupi što je donijelo polufinalni okršaj s Ruskinjama.Nakon “odrađenog” polufinala stiglo je i veliko finale i okršaj s Njemicama i rješavanje starih zaostataka s prošlog prvenstva održanog u njemačkom Cuxhavenu (cure poražene u polufinalu od domaćina Njemačke na raspucavanje).Ljepšu osvetu nisu mogle bolje realizirati..Na taj način je finalna utakmica riješena u korist Hrvatske.

Sve igračice Hrvatske dale su svoj doprinos igri, no ipak treba istaknuti dvije posebno važne karike igre: Ivanu Lovrić koja je proglašena najboljim markerom prvenstva te Jelenu Grubišić koja je utakmice završnice bila na vrlo visokoj razini i time uvelike doprinijela zlatnim medaljama naših reprezentativki. Osim spomenutih boje Hrvatske su uspješno branile: Željka Vidović,Snježana Botica, Vlatka Šamarinec, Marina Bazzeo, , Anja Daskijević , Josipa Grebenar, Sonja Bašić i Dubravka Bukovina.

 

Ova medalja znači nastavak niza izvrsnih rezultata hrvatske ženske reprezentacije koja s tri zadnja europska prvenstva donosi medalje oko vrata (Turska-srebro, Njemačka-bronca,Italija-ZLATO)

 

 

Muški :

Dok se za žensku reprezentaciju znalo da spada u uži krug favorita osvajača medalja (uz Njemačku i Rusiju),za mušku reprezentaciju se to nije moglo sa sigurnošću tvrditi iz razloga što u muškoj konkurenciji pravo na medalje polaže desetak reprezentacija koje su se u prethodnim godinama isprofilirale kao ozbiljni pretendenti za uzimanje naslova najboljeg u Europi..No u jakoj konkurenciji Hrvatska je došla do prve medalje na Europskom prvenstvu. U prvoj grupi redom su pobjeđene reprezentacije Bugarske, Makedonije te Švicarske. Druge dvije utakmice izgubljene su i to od Rusa 2:0 te Španjolaca na shoot-out.. Za prolaz u polufinale bilo je dovoljno pobjediti redom Ukrajince, Talijane , reprezentaciju Njemačke te Bjelorusije i kao drugi osigurati okršaj s prvoplasiranom reprezentacijom iz druge grupe-Mađarskom.

U tekmi koja je značila medalju nakon odigrana dva seta rezultat je bio 1:1 da bi u raspucavanju vratar Htrvatske Ninoslav Pavelić obranio dva šuta i Hrvatskoj donio povijesni uspjeh. Tekma s Rusima u finalu pred prepunim gledlištem ponudila je dva različita lica Hrvatske. Lagano izgubljen prvi set i još lakše dobiven drugi set samo su dokaz uzbudljivosti i mogućnosti preokreta koje ovaj sport posjeduje. Raspucavanje je donijelo slavlje Rusa koji tako nastavljaju niz dosad postignutih odličnih rezultata (zlato na pretprošlom europskom prvenstvu u Turskoj).

Za reprezentaciju Hrvatske nastupali su Hrvoje Biuklić, Mario Obad, Hrvoje Horvat, Zvonimir Đikić, Andro Vladušić, Mladen Paradžik i Matija Černetić, Ivan Jurić, Zoran Leček.

Također treba napomenuti da je igrač Hrvatske Andro Vladušić ponio titulu najboljeg pivota prvenstva.

 

Ovim prvenstvom dokazano je da Hrvatska ima dobru bazu i u rukometu na pijesku te da svojim rezultatima spada u sam vrh svjetske pjeskaške scene. Za nadati je da će postignuti uspjesi potaknuti i daljnji razvoj rukometa na pijesku jer tako dinamičan i uzbudljiv sport definitivno zaslužuje svoje mjesto pod suncem.

Neizvjesnost i uzbudljivost samo potvrđuju rezultati završnice.Sve polufinalne i finalne utakmice u obje kategorije završile su nakon raspucavanja.

I za kraj pohvala organizatorima na odlično odrađenom poslu i izvrsno organiziranom prvenstvu. po prvi put se vodila kompletna statistika natjecanja što se može naći na službenim stranicama prvenstva.

Također su i velike TV kuće prepoznale potencijal te su tako završnicu prenosile Sky Italia i Eurosport 2.

Tijekom natjecanja je centralni teren bio većinom ispunjen te su se utakmice na njemu mogle pratiti putem internet streaminga na službenoj stranici prvenstva.

Sve u svemu prvenstvo koje pokazuje da ovaj sport ima lijepu budućnost.Nadamo se da će se reprezentacije i u budućnosti vraćati s kolajnama oko vrata.

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net