• jarunkup.jpgaltProteklog vikenda na terenima zagrebačkog Jaruna odigran je turnir u rukometu na pijesku, OVB kup 2010, koji je premašio sva očekivanja i na najbolji način otvorio pjeskašku sezonu.


U seniorskoj muškoj konkurenciji u polufinale su ušle momčadi Detono Zagreba, Let Cepelin, KRP Zaprešić te KRP Sokol. Nakon zanimljivih utkmica u finale su se plasirale trenutno dvije ponajbolje hrvatske momčadi, prvaci i viceprvaci Hrvatske – Detono Zagreb te Let Cepelin Toma-Soft. U izvanrednom finalu u kojem je prikazana kvaliteta igre bila na visokom stupnju, ekipa Let Cepelina uspjela je uvjerljivo dobiti prvi set (ponajprije zahvaljujući odličnoj taktici i još boljem vrataru Graniću), dok je drugi set otišao na stranu aktualnih europskih prvaka-Detono Zagreba.

altU ruletu raspucavanja uspješnijom se prikazala ekipa Detono Zagreba te se na taj način najbolje „osvetila“ za finalni poraz od iste ekipe na prošlogodišnjem izdanju turnira.

Treće mjesto osvojila je ekipa Kluba rukometa na pijesku Sokol.

U ženskoj konkurenciji igrao se liga sustav te je nakon odigranih utakmica ženska ekipa Detono Zagreba uspjela osvojiti prvo mjesto ispred ekipa Presing te Chemo profili Zagreb.

Posebno zanimljivo bilo je u juniorskoj konkurenciji gdje su mladi pjeskaši pokazivali dosad naučene elemente ovog zanimljivog športa. U muškoj konkurenciji je ekipa ZIG-ZAG bila uvjerljivo najbolja, pobjedivši u finalu juniore Detono Zagreba.U pobjedničkoj ekipi posebno su se istaknuli vratar Mravunac, te desno krilo Tokić, dok su u ekipi Detono Zagreba odlično odigrali Lovrić i Cvitanović.

U utakmici za treće mjesto pobijedila je ekipa Veprova.

 Kod juniorki nije bilo previše iznenađenja te su favoritkinje, ekipa Sloge iz Svete Nedelje upisale pobjedu.

Organizacijom ovog turnira, kao i cjelokupnom kvalitetom  prikazane igre, pokazali smo da se u Hrvatskoj stvarno igra kvalitetan rukomet na pijesku. Ukoliko gledamo isključivo juniorsku konkurenciju, mislim da se na nacionalnoj razini nemamo razloga brinuti za rezultate i u budućnosti, s obzirom da su sve prijavljene ekipe igrale pravi rukomet na pijesku koji je obilovao mnoštvom atraktivnih poteza te pogodaka za 2 poena (cepelini i piruete). Na nama kao organizatorima je da im i ubuduće osiguramo kvalitetno natjecanje na kojem će moći vježbati i učiti kako bi jednog dana bili spremni za seniorsku konkurenciju, a neki od njih možda i za reprezentativni dres - rekao je Zvonimir Knežević, jedan od organizatora turnira OVB Kup 2010.

Proteklog vikenda je po prvi put odigrano i natjecanje u kategoriji onih najmlađih. Bilo je stvarno prekrasno iskustvo gledati desetogodišnjake kako se trude naučiti piruetu ili zabiti gol iz cepelina - tako da je stvarna vrijednost ovog turnira višestruko veća upravo zbog navedenih najmlađih ekipa i njihovog učenja osnovama ovog prekrasnog športa. 


Poredak-seniori

1. Detono Zagreb

2. Let Cepelin Toma-Soft

3. BHC Sokol

4. KRP "Zaprešić"


Poredak seniorke

1. Detono Zagreb

2. Presing

3. Chemo Profili Zagreb

4. BHC Sokol


Poredak juniori

1. ZIG-ZAG

2. Detono Zagreb

3. Veprovi

4. Bhc Sokol Imago studio


Poredak juniorke

1. Sloga

2. Detono Zagreb

3. ŽRK Dubrava

4. Playstation


Poredak zagići

1. Dream Team

2. Trešnjevka

3. Ekipa iz Snova

4. Lokomotiva


Proglašenje najboljih četvorki

Seniori: Josip Gagula (BHC Sokol), Marko Hranilović (Chemo Profili Zagreb), Krešimir Malbašić (Detono Zagreb), Mirko Zorko (BHC Sokol 2)

Seniorke: Sanja Džepina (Presing), Tina Jeletić (Detono Zagreb), Lena Gojević (Presing), Ivana Čović (Presing)

Juniori: Ante Tokić (ZIG ZAG), Valentino Valentaković (Veprovi), Nedim Čehajić (Detono Zagreb), Marko Mravunac (ZIG ZAG)

Juniorke: Kristina Jaković (Detono Zagreb), Valentina Družinec (Detono Zagreb), Lena Gojavić (Detono Zagreb), Tea Čuturić (Playstation)


Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net