• jarunkup.jpg

altObzirom da je riječ o turniru prijateljskog karaktera te da nam je ideja promovirati ovaj sport, zamolili bi i igrače da nam pomognu pri istom! Prvenstveno bi zamolili sve natjecatelje da ne "skaču" na svaku sudačku odluku. Zatim, navesti ćemo i nekoliko uvijek prisutnih diskutabilnih situacija:

  • pirueta će se bodovati za 2 ukoliko se prethodno napravi okret od punih 360°. Svako poentiranje kojem je prethodio okret manji od 360° bit će vrednovan s 1 bodom.

  • "boksanje" prilikom cepelina (i zgoditak pri istom) se vrednuje s 2 boda.

  • Prilikom shoot outa- svaki kontakt vratara s igračem se neće vrednovati kao kazneni udarac+vratarevo isključenje. Naime, u određenim situacijama moguće je i probijanje ukoliko se napadač svjesno zabije u igrača koji miruje s obje noge na podlozi.

  • ekipni time out može se pozvati isključivo zabadanjem oznake "Time out" u pijesak u ravnini zapisničkog stola.
  • Igrači koji su u zapisniku, a ne sudjeluju trenutno u igri svoje momčadi moraju klečati ili sjediti pored linije za izmjenu. U slučaju nepridržavanja ovog pravila, dodjeljivat će se opomena, nakon koje će, uslijed neposluha, uslijediti isključenje.

Za sva dodatna pojašnjenja i upite o pravilima rukometa na pijesku možete pitati nadležne osobe (Igor Požeg, Mladen Paradžik) ili sudačke parove koji će sudjelovati na turniru.

Nadamo se da će čitav turnir proći u duhu fair playa, kojeg ovaj šport i promovira! Svim natjecateljima sretno sutra.

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net