• slider01.jpg
  • slider02.jpg

20231209 131647

 Akademski klub rukometa na pijesku Zagreb je na natječaju raspisanom od strane Agencije za mobilnost i programe EU dobio povjerenje u provođenju novog projekta povezanog s promicanjem i razvojem rukometa na pijesku. 

U sklopu projekta koji će trajati do kraja 2024. godine, članovi i stručno osoblje AKRP Zagreb imat će priliku surađivati s inozemnim kolegama iz Mađarske, Italije te Poljske, na mnogim temama usko povezanim za razvoj samog sporta, kako u Hrvatskoj tako i Europi.


U sklopu projekta predviđene su 4 aktivnosti razmjene iskustva s kolegama iz navedenih zemalja, a teme su vezane za 1. razvoj novih koncepata privlačenja i motivacije mladih  u odabiru rukometa na pijesku, 2. razvijanje odnosa klubova s nacionalnim savezom te uzajamna uloga u razvoju samog sporta, 3. posebnosti organizacija turnira humanitarnog karaktera, te 4. jačanje kapaciteta udruge te umrežavanje s udrugama koje nisu usko orijentirane samo na sport te uzajamni potencijal koji udruge dobivaju na taj način.

 

Kao što je i rečeno, u  sklopu projekta predviđena su 4 odlaska u inozemstvo, a prvo koje je netom realizirano zbilo se u Budimšešti u vikendu iza nas. Naime, u periodu od 7.-11.12.2023. izaslanstvo AKRP Zagreb, predvođeno Izvršnom diretkoricom kluba, Sandrom Čičić te Tajnikom AKRP Zagreb, Mladenom Paradžikom, posjetilo je Klub sportova na pijesku Lupa beach club, te je u trodnevnom programu s njihovim predstavnikom, Zoltanom Lajosom Nemethom imalo priliku pretresti tematiku vezanu uz razvoj i potencijal susjedne zemlje u privlačenju mladih rukometaša te kako pojačati njihov interes za bavljenje rukometom na pijesku. Osim navedenih, na programu su se našle i mnoge druge teme, sukladne planu i programu navedene mobilnosti.

 

U ugodnom druženju s kolegom Nemethom mnoge ideje izašle su na vidjelo te se može reći kako je prvim korakom akcije mobilnosti utaban put za daljnju suradnju između dvaju klubova.IMG 20231211 WA0018
Lupa beach sport, na čelu sa Zoltanom Nemethom organizator je jednog od ponajboljih turnira rukometa na pijesku u Europi, dok je Republika Mađarska unikatan primjer sustavnog razvoja sporta od razine države pa do lokalnih klubova, te se reference koje su usvojene ovom akcijom mobilnosti od iznimnog značenja za jačanje ljudskog potencijala unutar našeg kluba. Stoga smatram kako je iznimno korisno i u budućnosti raditi na ovakvim projektima i promicanju rukometa na pijesku. S obzirom da nam je ovo prvi dobiveni projekt mobilnosti, postojala je i lagana trema kako sve administrativno izvesti u najboljem redu, no uz pomoć uputa i super pomoći odgovornih ljudi iz Agencije za mobilnost i projekte EU, uspjeli smo odraditi prvu aktivnost bez problema. Ovim putem još jednom zahvaljujem na prepoznavanju našeg projekta i na pruženoj pomoći, a nama slijedi pisanje izvještaja i sumiranje ideja nakon ovog, iznimno učinkovitog "mađarskog" vikenda. -izjavila je Izvršna direktorica AKRP Zagreb, Sandra Čičić.

Ostale aktivnosti mobilnosti predviđene su tijekom iduće godine pri čemu će članovi kluba različitih profila imati priliku naučiti nešto novo od svojih europskih kolega te samim time jačati kapacitet AKRP Zagreb.

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net