• slider01.jpg
  • slider02.jpg

2019 punopravno clanstvo ZRS a

 

Većini ljudi na spomen današnjeg dana padaju na pamet za njih bitne stvari iz prošlosti. Tako Budisti slave rođenje svog osnivača, Romi slave svoj dan, dok okorjeli grungeri sažalijevaju dan kad je frontmen Nirvane pronađen mrtav, a Britanci, u nedostatku čvrste ruke koja bi ih vodila u burnim trenucima i političkim prevrtanjima oko Brexita,  sažaljevaju dan kada ih je napustila originalna „Čelična lady“.

No, svakom igraču rukometa na pijesku, a pogotovo članovima Akademskog kluba rukometa na pijesku Zagreb, 8.4.2019. ostat će urezan kao dan kada je u punopravno članstvo Zagrebačkog rukometnog saveza primljen i prvi klub rukometa na pijesku, čime je AKRP Zagreb postao dijelom zagrebačke rukometne obitelji.

Dana 13.01.2006. u SD Martinovka održana je Osnivačka skupština Kluba rukometa na pijesku PMF na kojoj je donesen Statut Kluba, izabrano vodstvo Kluba te donesena odluka o davanju ovlaštenja za zastupanje Kluba. Na Osnivačkoj skupštini bilo je prisutno 24 člana. 8.2.2006. Klub je upisan u Registar Udruga čime formalno započinje svoj športski put.

 

2007. godine Klub je primljen u pridruženo članstvo ZRS-a, a 2008. godine mijenja ime iz KRP PMF u AKRP Zagreb. U periodu od 2009. do danas, paralelno s rastom organizacijskih sposobnosti (organiziranje turnira u rukometu na pijesku, oformljavanje mlađih dobnih uzrasta), došlo je do ostvarenja iznimnih rezultata te se tako AKRP Zagreb do danas može podičiti s 9 naslova europskih klupskih prvaka (7 u muškoj te 2 u ženskoj konkurenciji), jednim osvojenim naslovom europskog Kupa prvaka u rukometu na pijesku te 15 naslova prvaka Hrvatske (11 u muškoj, 4 u ženskoj konkurenciji). Sav dosadašnji trud upravo je sumiran današnjim primanjem kluba u punopravno članstvo ZRS-a.

Skupština koju su predvodili Predsjednik, g. Božidar Jović te Tajnik ZRS-a g. Kazimir Ilijaš, potvrdila je odluku Upravnog odbora, čime je AKRP Zagreb postao prvi klub rukometa na pijesku u povijesti koji je primljen u članstvo ZRS-a. Svim članovima, voloterima i prijateljima Kluba jedno veliko hvala na dosad postignutom.

Nakon Skupštine ZRS-a Predjednik Kluba gdin Matija Šulc je izjavio: Sigurno govorim u ime svih članova i volontera angažiranih oko AKRP Zagreb, kako osjećam neizmjerni ponos ostvarenim. Ujedno, vodstvu saveza zahvaljujem na ukazanom povjerenju te sam siguran kako će nam punopravno članstvo u budućnosti biti dodatan poticaj da nastavimo još marljivije raditi te i dalje ostvarivati iznimne uspjehe. Svjesni smo kako punopravno članstvo nosi i svoje obveze te se nadamo kako ćemo ih u budućnosti ispunjavati i time doprinijeti boljitku samog Kluba, Saveza te športa općenito.

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net