croatia flag 3d icon 32 united kingdom flag 3d icon 32

  • jarunkup2018.jpg

goteborg bhc niby logoNastavljamo istim tempom! Vrijeme je da otkrijemo glavnu senzaciju ovogodišnjeg Jarun kupa – sjednite prije nego nastavite čitati ☺ Göteborg BHC priprema pravu švedsku invaziju krajem travnja. Najavili su sudjelovanje u četiri kategorije: juniori u muškoj i ženskoj konkurenciji te seniori u muškoj i ženskoj konkurenciji. Vjerujte nam, stvarno morate pročitati razgovor sa trenerom Göteborg BHC-a, Tonyem Carlssonom. Saznat ćete kako je najstariji švedski klub rukometa na pijesku prevladava vremenske (ne)prilike i što za njih znači biti ˝otvoren prema svemu˝ (obećajemo, ugodno ćete se iznenaditi).

Za zagrijavanje, recite nam nekoliko riječi o vašem klubu – povijest kluba, najveći uspjesi i glavni ciljevi.

Göteborg Beach Handball Club, GBHC, je pionir rukometa na pijesku u Švedskoj. Počeli smo s radom 2015. godine. Glavni cilj nam je biti najbolji i vodeći klub u rukometu na pijesku te doprinijeti razvoju tog sporta u našoj zemlji. GBHC jest na neki način švedski rukomet na pijesku - 10 od ukupno 12 igrača švedske nacionalne momčadi dolazi baš iz našeg kluba.

Naš klub je otvoren za sve – trenutno radimo na prikupljanju članova sa invaliditetom. Na primjer, u tijeku je projekt za gluhonijeme rukometaše.

Trudimo se ići na što je više moguće turnira. Naš najveći uspjeh bilo je osvojeno drugo mjesto na Kupu nacija 2015. godine. Na internacionalnim turnirima ostvarili smo sljedeće uspjehe:

  • 2. mjesto, Kup nacija 2015., Gran Canaria

  • 2. mjesto, Plock Beach Handball Cup 2015, Poljska

  • 5. mjesto, Kup nacija 2016., Gran Canaria

  • 1. mjesto, Alexandroupolis 2016, Grčka

  • 4. mjesto, Preveza 2016, Grčka

  • 9. mjesto, Camelot 2016, Nizozemska

  • 2. mjesto, Calise Cup Junior 2017, Italija

  • 5. mjesto, Calise Cup 2017, Italija

  • 2. mjesto, Jarun Cup Junior 2017, Hrvatska

Zašto dolazite na Jarun kup? I što očekujete od turnira ove godine?

Prošle godine smo sudjelovali na Jarun kupu sa muškom juniorskom ekipom i jako dobro su se brinuli o nama prije i poslije turnira. Zbog toga smo odlučili dovesti i druge ekipe. Tako da ove godine nastupamo sa 4 ekipe u 4 konkurencije, uključujući i mušku nacionalnu selekciju u seniorskoj konkurenciji. Naši igrači imaju divne prijatelje u Hrvatskoj i nakon dobrog iskustva na prošlogodišnjem europskom prvenstvu, sigurni smo da ćemo se super provesti.

Koji je status rukometa na pijesku u Švedskoj? Zasigurno nije prvi put da vam postavljaju ovo pitanje, samo vas malo provociramo – imajući u vidu vremenske uvjete, Švedska ne djeluje kao najbolja zemlja za treniranje ovog sporta ;-) Što kažete?

Rukomet na pijesku nije dovoljno razvijen u Švedskoj. Nažalost, naša pijeskaška sezona je vrlo kratka zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Na sreću, mi u Göteborgu imamo dvoranu sa pijeskom u kojoj možemo trenirati. Zahvaljujući tome, uvijek smo bolje pripremljeni od ostalih švedskih ekipa.

Rukomet na pijesku je stekao veću popularnost nakon što se naša muška nacionalna selekcija kvalificirala na svjetsko prvenstvo u Rusiji. Kako bismo i dalje privlačili pozornost i doprinosili razvoju ovog sporta u Švedskoj, važno je da ostvarujemo što bolje rezultate na internacionalnim natjecanjima.

Radujemo se ljetu i Jarun kupu 2018!

goteborg bhc

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net