• slider01.jpg
  • slider02.jpg

Drugog dana europskog klupskog prvenstva u rukometu na pijesku, novi uspjeh hrvatskog predstavnika u muškoj konkurenciji. Ekipa Detono Zagreba plasirala se u polufinale ovog prestižnog natjecanja. Za matematičko osiguravanje prolaska u završnicu bila im je potrebna pobjeda u jednoj od preostale dvije utakmice I taj su cilj ostvarili u prvoj utakmici protiv talijanskog predstavnika, ekipe CUS Cassino.

Detono Zagreb (CRO)- Gaeta CUS Cassino (ITA) 2:0 (34:16, 30:10)

Detono Zagreb: Lauš, Jurić 6, Malbašić 14, Begonja Dario 4, Malbašić Krešimir14, Valentaković Valentino 16, Henigman, Hančić 6, Sošić 8, Bura 6, Požeg 4. 

Gaeta CUS Cassino: Tome, Pantanella 2, Soria Serrano 4, Usai, Valente 4, Uttaro 10, Escobar Pedrosa, Cappello 4, Monti, Sanchez Moreno 2.

Prijepodnevna utakmica s talijanskim protivnikom bila je ujedno i karta za ulazak u polufinale, s obzirom na prethodne dvije pobjede. Utakmici su Detonatori pristupili maksimalno ozbiljno čime nisu ostavili ni tračak prilike za iznenađenje. Na utakmici se posebno istaknuo mladi vratar Hančić, prikupivši ukupno 12 obrana te Valentaković s postignutih 16 bodova uz stopostotnu realizaciju.

Detono Zagreb (CRO)- Salgotarjani Strandepitok (HUN) 0:2 (20:24, 16:17)

Detono Zagreb: Jurić 2, Malbašić 2, Begonja 4, Valentaković 2, Henigman, Hančić, Sošić 16, Bura 10, Požeg, Leko. 

Salgotarjani strandepitok: Tokai 8, Thameri, Szabo 12, Denes 4, Kovacs, Becsi 1, Hajdu 8, Csuka 2, Feher 6, Forgacs

U zadnjoj utakmici grupne faze natjecanja Detonatori su se suprotstavili mađarskim predstavnicima iz grada Salgotarjan te doživjeli prvi poraz. Mađari su na taj način osvojili prvo mjesto u skupini, dok se Detono osvajanjem drugog mjesta u skupini, u polufinalu suprotstavlja aktualnom prvaku, grčkoj ekipi Kilkis Acropolis. Posebno su se istaknuli lijevo krilo Szabo s 12 postignutih pogodaka te vratar Mihaly Feher (6 postignutih pogodaka i deset obrana).

Osvajanjem dva boda u jutarnjoj utakmici ispunjen je prvi cilj, prolazak u polufinale. Iako u svaku utakmicu ulazimo s maksimalnom željom za pobjedom, imam osjećaj kao da se u ekipu uvukla doza zadovoljstva prijašnjim prolaskom u polufinale. No, mora se priznati da su Mađari odigrali srčano i apsolutno zasluženo pobijedili. Nama preostaje dobro se pripremiti i odmoriti za sutrašnje polufinale, kako bi mogli ostvariti ulazak u željeno finale.- izjavio je Valentino Valentaković, reprezentativni igrač Detono Zagreba.

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net