• slider01.jpg
  • slider02.jpg

Prvog dana natjecanja na europskom klupskom prvenstvu u rukometu na pijesku, koje se održava u talijanskom gradu Gaeti, Detono Zagreb upisao je dvije pobjede te sa stopostotnim učinkom čeka daljnji tijek natjecanja.

Ekaterinodar (RUS)- Detono Zagreb (CRO) 1:2 (22:18, 15:16, 6:7)

U prvoj utakmici protiv ruskog predstavnika, ekipe Ekaterinodar, Detonatori su turnir otvorili pobjedom. Susret dviju ekipa koje su unatrag zadnjih nekoliko godina redoviti sudionici finala i ovog puta je opravdao naziv pjeskaškog “el classica”, ponudivši napetu završnicu i taktička nadmudrivanja u oba seta. U prvom setu Rusi bolje ulaze u utakmicu, ponajprije zahvaljujući vrataru Valiakinu, nakon čega su održavali prednost i rutinski uzeli set. U drugom setu, Detonatori se bude, počinju igrati agresivniju obranu te se odvajaju na 14:8 tri minute do kraja. No, onda ulaze u “crnu rupu” pri čemu Rusi stižu prednost, no tad se ukazao Bura, koji je s dva lagana pogotka vratio osjetljiviju prednost i donio priliku da se prva dva boda osvoje u pripetavanju “vratar protiv igrača”. U tom raspucavanju, glavnu ulogu je odigrao David Henigman, koji je obranio udarce Prokhorovu i Svestuli te na taj način omogućio osvajanje dva vrijedna boda.

Ekaterinodar: Valiakin, Prokhorov, Kiyashko, Kochura 21, Kalashnikov 12, Neklyudov 8, Esman, Madera Fidalgo, Manukol 2.

Detono Zagreb: Jurić 10, Begonja, Malbašić 10, Leko, Valentaković 12, Henigman, Hančić, Sošić 7, Bura 2, Požeg. Trener-Ivan Jugović

scores russia 2

Detono Zagreb (CRO)- Munster (GER)

U drugom susretu dana Detonatori su snagu odmjerili s njemačkom ekipom iz Munstera. S obzrom na prethodne dvije pobjede Nijemaca u grupi (protiv talijanskog i mađarskog predstavnika), u utakmicu su hrvatski predstavnici ušli maksimalno ozbiljno te su agresivnom obranom sprečavali njemačkog kreatora igre Jacobija u pokušajima razigravanja njihovih udarnih igala, pivota Ikenmeyera te krilnog igrača Schwarza. Napadački gledano, marker Detonatora Sošić, držao je konce u rukama, čime se organiziranim napadima gradila I povećavala prednost, kako u prvom tako i u drugom setu. Na kraju je upisana kontrolirana pobjeda 2:0 za dva nova boda, čime su Detonatori zasjeli na prvo mjesto na tablici.

Detono Zagreb: Jurić 16, Lauš, Malbašić 10, Leko, Valentaković 5, Henigman, Hančić, Sošić 2, Bura 5, Požeg. Trener-Ivan Jugović

Munster: Scrwarz 8, Ikenmeyer 6, Jacobi 6, Mollath 4, Kunz 3, Geske, Nickel, Scheerer, Zeyen.

Prvi dan je iza nas, apsolviran je onako kako smo i zamislili. Sve dogovoreno prije utakmica tijekom video analiza smo probali sprovesti u djelo te smo većinom u tome I uspjeli. Moramo dalje ostati koncentrirani I fokusirani na naš glavni cilj, a to je osvajanje sedmog naslova europskog klupskog prvaka. U nastavku natjecanja u grupi čeka nas talijanska ekipa Cus Casino te mađarski predstavnik Salgotarjan. Jedna nam je utakmica dostatna za prolazak dalje te se nadam da ćemo u tome i uspjeti.-izjavio je obrambeni igrač Detono Zagreba, Josip Leko.

alt

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net