• slider01.jpg
  • slider02.jpg

Tko bi pomislio prije dvije godine, kad je prvi put na pjeskaški teren ŠRC Jarun došla strankinja, da je to početak jedne duge lijepe priče koja traje do danas. 2014. godine, zajedno s igračicama AKRP Detono Zagreb, sezonu je počela Poljakinja Adriana Chowańska. Sve zahvaljujući Erasmus razmjeni koja ju je dovela do Zagreba za ljetni semestar 2014. godine. U to vrijeme Adriana je bila studentica kroatistike na Jagiellonskom Sveučilistu u Krakowu i aktivna rukometašica svog akademskog kluba u Poljskoj. Odmah na početku svog boravka u Zagrebu počela tražiti rukometni klub u kojem bi mogla nastaviti treninge i u isto vrijeme usavršavati svoje znanje hrvatskog jezika. Igra slučaja dovela je do našeg kluba koji početkom četvrtog mjeseca počinje pripreme.

Adriana je provela s nama cijeli semestar, odigrala nekoliko turnira za naš klub, a na kraju svog boravka čak i osvojila s drugom ekipom (ChemoProfili) brončanu medalju Hrvatskog Prvenstva. Kao zahvalu na odličnim uspomenama i želeći da nije to kraj ove lijepe priče, Adriana je odlučila da organizira pokazni turnir u Krakowu na kojem bi svi zainteresirani, uz pomoć europskih prvaka, mogli naučiti osnove rukometa na pijesku, osobno upoznati iskusne igrače te se dobro zabavljati na otvorenom. Za to je napisala projekt poljsko-hrvatske suradnje u kojem je Akademski Sportski Savez Jagiellonskog Sveučilišta pozvao AKRP Detono Zagreb da bi bio glavna atrakcija događaja [link do intervjua iz prošle godine]. Na taj način u četvrtom mjesecu 2015. godine u Krakow su došle muška i ženska ekipa AKRP Detono Zagreb i kroz dva dana promovirala rukomet na pijesku u najboljem izdanju.

Opet nije to bio kraj lijepe priče. Nakon uspjeha u Krakowu, Adriana je imala još više motivacije i odigrala za naš klub sljedećih nekoliko turnira. Kako se u prosincu ispostavilo, nije ni završetak sezone 2015. bio kraj ove lijepe priče – Adriana je dobila stipendij i pješkašku sezonu 2016. će započeti opet na terenima ŠRC Jarun! Ponosni smo obavjestiti da će prvi put u povijesti kluba AKRP Detono Zagreb imati svoju stipendisticu koja će, zahvaljujući programu Erasmus+ prakse, kroz dva mjeseca raditi u našem klubu.

Kao što smo rekli na početku, lijepa priča traje do danas, a mi nastavljamo s poljsko-hrvatskom suradnjom. Adriana kao naša poljska predstavnica će nam pomoći u organizaciji Jarun kupa (i drugih događaja za koje je zadužen naš klub tijekom pješkaške sezone 2016.), pogotovo će biti podrška za poljske ekipe koje nadamo se da dođu na ovogodišnji Jarun kup u što većem broju. Nadamo se da će Adrianino iskustvo u organizaciji svojeg turnira kao i drugih sportskih događaja u kojima sudjelovala kao volonterka u Poljskoj te njezine jezične vještine pridnonjeti k što boljem organizacijlskom rezultatu. Pozivamo sve na Jarun Cup 2016! Become a part of our summer story!

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net