• slider01.jpg
  • slider02.jpg
Prije točno 10 godina, 13.1.2006., 24 entuzijasta i zaljubljenika u rukomet na pijesku osnovali su Klub rukometa na pijesku PMF. Pristupanjem članova s cijelog Zagrebačkog sveučilišta i šire, klub 2008. mijenja naziv u Akademski klub rukometa na pijesku Zagreb. Druženja članova i putovanja na turnire ubrzo su rezultirali odličnim sportskim rezultatima, a još važnije pravim prijateljstvima i ljubavima. Od prvog članka u novinama 2006., s naslovom "Želja je Masters", kada nam je glavni cilj bio plasirati se na prestižno natjecanje, europsko klupsko prvenstvo EBT Masters Finals, do danas postigli smo zaista puno.

Već 2007. godine naša ženska i muška ekipa pozvane su na EBT Masters Finals u mađarskom Nagyatadu, a muška ekipa ostvaruje izniman uspjeh osvajanjem brončane medalje. Na idući Masters u španjolskoj Valenciji plasirala se samo naša muška ekipa Detono Zagreb, osvajaju 5. mjesto i to je zadnji put do danas da je muškima promakla medalja na tom velikom natjecanju.

Na idućim europskim klupskim prvenstvima osvajaju 4 uzastopnih zlata (2009. Krf, Grčka, 2010. Espihno, Portugal, 2011. Fuengirola, Španjolska, 2012. Lagoa, Portugal), zatim jedno srebro na domaćem terenu u Umagu 2013. te nakon toga ponovo 2 zlata (2014. Thesaloniki, Grčka., 2015. Budaors, Mađarska)! Ženska ekipa Detono Zagreb je u svojih sedam uzastopnih sudjelovanja na Mastersu osvojila 2 zlata (2011. Fuengirola, Španjolska, 2012. Lagoa, Portugal) i jednu broncu (2014. Thesaloniki). Kako osvajanje naslova europskog klupskog prvaka donosi direktan plasman na isto natjecanje iduće godine, tako je naša muška ekipa Detono Zagreb već godinama otvara još jedno mjesto za sudjelovanje hrvatskim ekipama. Naša muška ekipa Chemo Profili Zagreb tako je dvaput sudjelovala na Mastersu, od čega su u Espinhu 2011. osvojili broncu.

Akademski klub rukometa na pijesku Zagreb izvrsne rezultate postiže i u nacionalnom prvenstvu, muška ekipa Detono Zagreb osmerostruki je uzastopni Prvak Hrvatske (od 2008.), dok je ženska ekipa osvojila 4 naslova Prvakinja Hrvatske. Najorganiziraniji smo i najtrofejnij klub rukometa na pijesku u Hrvatskoj i Europi, jedini klub s redovitim sustavnim treninzima tijekom cijele sezone i jedini klub koji okuplja i mlađe dobne kategorije.

Osim na sportskim terenima, svoju izvrsnost dokazujemo i organizacijom najmasovnijeg turnira rukometa na pijesku u Hrvatskoj, Jarun kupa, koji će se od 28.4.-1.5.2016. održati deveti put. Cilj nam je oboriti vlastite rekorde postavljene prošle godine: 62 prijavljene ekipe u 8 kategorija! Pomozite nam u tome, prijavite se na vrijeme na naš turnir i postanite dio naše ljetne priče! Hvala svim članovima koji su svojim trudom i zalaganjem pomogli u svim našim ostvarenjima i sretan nam deseti rođendan Kluba!

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net