• slider01.jpg
  • slider02.jpg

Pjeskaška sezona za igračice i igrače Akademskog kluba rukometa na pijesku započela je sudjelovanjem na desetom izdanju švicarskog međunarodnog turnira Einsiedeln. Ujedno, bilo je ovo sedmo sudjelovanje na ovom turniru, a muška ekipa pobrinula se da i ovogodišnje izdanje ne prođe bez postolja. U bitno pomlađenom sastavu Detonatori su uspjeli osvojiti 3. mjesto u konkurenciji dvanaest ekipa. Nakon prvog mjesta u grupi te četvrtfinalne utakmice, u polufinalu je uspješnija bila švicarska ekipa Copaca Bale, koja je oba seta pobjedila pogotkom razlike. Utakmicu za treće mjesto protiv Wasserschlossa ipak je nakon neočekivanog poraza (isti protivnici pobijeđeni su u grupnoj fazi natjecanja) obilježio angažiraniji pristup te veća konc entracija na golu, u obrani te u napadu, što je i rezultiralo dobivanjem utakmice 2:0. U utakmici za treće mjesto posebno su se istaknuli vratar Jugović s nekoliko izvrsnih obrana te Antun Starešina na poziciji markera.

Žao nam je zbog polufinalne utakmice u kojoj smo svi bili, rekao bih, uspavani te nismo pružili svoju najbolju igru. Stoga smo se prije utakmice za treće mjesto dogovorili da pojačamo intenzitet kako ne bi ispalo da ostanemo praznih ruku u borbi za trofeje. Zadovoljan sam što sam uz nekoliko dobrih reakcija  pridonio dobrom rezultatu, iako sam svjestan da moram još dosta toga naučiti. U svakom slučaju, bilo je ovo odlično otvaranje sezone i dobar poticaj za iduće turnire.izjavio je organizator igre Detono Zagreba, Antun Starešina.

Detono Zagreb nastupio je u sastavu: Antun  Starešina, Juraj Tašler, Stjepan Babić, Borna Kolić, Drago Fantić, Ivan Jugović, Željko Mirazović, Matko Vutmej, Mladen Paradžik.

Igračicama koje su nastupile u Švicarskoj za Detono Zagreb bio je ovo prvi odigrani turnir u rukometu na pijesku. Uzevši u obzir činjenicu kako se radilo o djevojčicama 2000-2004.godišta, način na koji su djevojke odigrale čini nas iznimno ponosnima. Naime, iako djevojčice nisu pobjedile niti jednu utakmicu u seniorskoj konkurenciji,  u dva navrata su uspjele osvojiti set te izgubiti utakmicu tek nakon raspucavanja. Također, vrijedi napomenuti kako su djevojke rasle kroz turnir, što samo potvrđuje pretpostavku kako je pred njima svjetla pjeskaška budućnost, ukoliko će nastaviti  i dalje trenirati i zalagati se.

Za žensku ekipu Detono Zagreba nastupile su sljedeće igračice: Ana Skender, Monika Eršek, Patricia Piculek, Monika Trčak, Vanessa Savnik, Barbara Sučec, Nika Horvat, Laura Schuster, Ana Marija Babić, Marija Kralj, Nikolina Tomašić te Dunja Janton.

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net