• slider01.jpg
  • slider02.jpg

Rukometaši Akademskog kluba rukometa na pijesku Detono Zagreb ušli su u polufinale novogodišnjeg turnira, koji se tradicionalno održava u švicarskom Einsiedelnu. Jubilarno deseto izdanje turnira poslužilo je našim pjeskašima kao izvrsna prilika u isprobavanju mlađih igrača, koji su pokazali kako mogu ravnopravno igratii u seniorskoj konkurenciji, rezultat čega je i ovaj prolazak u polufinale.

U grupnoj fazi natjecanja Detonatori su redom pobjedili švicarske ekipe Copaca Bale, Nazare beach Portugal, te nizozemske ekipe Hiekka Hauskaa te Westside Amsterdam. U četvrtfinalnoj utakmici laganom pobjedom 2:0 u setovima eliminirani su još jedni nizozemski predstavnici, ekipa Camelot Paksoft, što je Detonatorima donijelo još jedan prolazak u polufinale. Naime, zimski turnir u Švicarskoj očigledno odgovara Detonatorima, s obzirom da je ovo ukupno sedmi plasman u polufinale u isto toliko nastupa na ovom turniru. 

U nastupima u grupi posebno vrijedi istaknuti izvrsnog mladog vratara Bornu Kolića, koji je svojim visokim postotkom obranjenih udaraca uvelike pridonio prolasku u polufinale.

Na pijesku se osjećam jako dobro, jako mi  "leži" pijesak te mi odgovara način postavljanja vratara u rukometu na pijesku. Također mi je drago što sam se uklopio dobro među starijim dečkima, te mi je iznimno drago što mogu doprinositi dobrim igrama, rekao je mladi i perspektivni vratar, u svojem premijernom nastupu za Detono Zagreb.

Nastup Detono Zagreba u polufinalu na rasporedu je u nedjelju 3.1.2016. u 12:30, a prijenos utakmice možete pratiti  prijenosom putem interneta na adresi: hceinsiedeln.ch/livestream


U ženskoj konkurenciji Detono Zagreb imao je također svoje predstavnice. Igračice koje igraju dvoranski rukomet u ŽRK Zaprešić po prvi put su imale priliku zaigrati na pješčanoj podlozi u seniorskoj te juniorskoj konkurenciji. Ekipa koju čine mahom igračice rođene 2000. i mlađe godište uspjele su se čak i u seniorskoj konkurenciji nositi s protivnicama te su uspjele osvojiti dva seta.

-S obzirom na prvi nastup djevojaka na pijesku, jako smo zadovoljni kako su se djevojke prilagodile na pijesak. Ukoliko će nastaviti ozbiljno raditi i marljivo trenirati djevojke će sigurno uskoro moći i nositi se sa starijom konkurencijom jer imaju još jako puno mjesta za napredak.-izjavila je voditeljica ekipe Dunja Janton.

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net