• slider01.jpg
  • slider02.jpg

Proteklog vikenda su članovi Akademskog kluba rukometa na pijesku sudjelovali na otvorenom prvenstvu u rukometu na pijesku, održanom u Bačkoj Palanci.

Palanačka Gradska plaža na obali Dunava bila je mjesto gdje je u muškoj konkurenciji snage odmjerilo ukupno devet ekipa. Da Hrvatska ima predstavnike i na ovom turniru pobrinule su se zagrebačke ekipe Let cepelin Toma-Softa, Chemo-profila Zagreb te AKRP Zagreb te predstavnici hrvatskog juga, legendarni kaštelanski White boysi.

Hrvatske ekipe su osim sudjelovanja igrale i bitnu ulogu na turniru s obzirom da su sve četiri navedene ekipe zauzele od drugog do petog mjesta na kraju turnira. Prvo mjesto zauzela je srpska ekipa 2areg, koja je u finalu snage odmjerila s ekipom Chemo-profila Zagreb.

Samo finale proteklo je u sportskom duhu te je rezultat bio izjednačen do samog kraja prvog seta, koji na kraju ipak odlazi na stranu 2arega. Bolji ulazak „Kemića“ u drugi set rezultirao je konstantnim vodstvom od 2-4 razlike. No, pred kraj seta 2areg se, predvođen srpskim reprezentativcem Lalovcem, budi i realizira par napada te izjednačuje na 22-22 deset sekundi prije kraja. U tih deset sekundi Kemići nisu realizirali prigodu te su izgubili loptu i dopustili 2aregu da u četiri preostale sekunde zabiju pogodak, što Srbi i uspjevaju te rezultatom 2:0 osvajaju svoj prvi naslov u Bačkoj Palanci.

Za ekipu Chemo-profili Zagreb nastupili su: Igor Požeg, Ivan Jugović, Ivan Jurić, Mladen Paradžik, Stjepan Babić, Antun Starešina, Jurica Šikoronja, Josip Matezović.

Najboljim igračem turnira proglašen je hrvatski reprezentativac Ivan Jurić.

Vrijedi napomenuti kako je i svoje prve seniorske korake na pijesku ostvarila ekipa AKRP Zagreb načinjena od dječaka rođenih 2000. godine. Dečki su se, naime, nakon desetak treninga, po prvi put suprotstavili iskusnijim i starijim igračima te su uspjeli pobjediti dvije utakmice, dok su dvije ekipe (2areg, White boys) bile uspješnije od „zagrebačkih mališana“. Dvije pobjede bile su dovoljne za osvajanje petog mjesta, što je izvrstan podstrek za nadolazeći turnir u Mađarskoj, na kojem će mališani još jednom nastupiti u seniorskoj konkurenciji.

Oduševljeni smo  organizacijom i uspjehom na turniru, ipak nije lako   konkurirati fizički puno jačim i uigranijim protivnicima, no dali smo sve od sebe i uspjeli pobjediti 2 od 4 utakmice. Nadam se da ćemo doći i sljedeće godine- izjavio je Krešimir Obratov.

Za ekipu AKRP Zagreb nastupile su: Borna Kolić, David Kocen, Krešimir Obratov, Stipe Purić, Bruno Sudarević, Dominik Kniewald, Dominik Drašković, Ivan Družinec.

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net