• slider01.jpg
  • slider02.jpg

Trinaesto prvenstvo Hrvatske u rukometu na pijesku započelo je s turnirom u Ivanić gradu. Na športsko rekreativnom centru izletišta Petek organizirana je tako prva od tri etape ovogodišnjeg izdanja Prvenstva Hrvatske. Ekipe Kluba rukometa na pijesku Dubrava u ženskoj te Detono Zagreba u muškoj pobjednici su Ivanić opena 2015.

Pantere iz Dubrave tako su uspjele obraniti naslov prvakinja, dok su prošlogodišnji pobjednici, muška ekipa Dubrave iznenađujuće izgubile u četvrtfinalnom ogledu protiv KRP Nevažnih, koji bi definitvno nakon ovog uspjeha trebali promjeniti ime, koje im već neko vrijeme ne ide u istu rečenicu s rezultatima koje ostvaruju. Ovom prilikom treba pohvaliti ekipu Nevažnih, na čelu s voditeljem ekipe, Krešimirom Karlovićem, te glavnim vedetama sastavljenim uglavnom od premijerligaških igrača iz RK Gorica koji su ove godine pokazali zavidnu ozbiljnost sudjelujući na svim natjecanjima (Jarun kup, Zagrebačka liga). Uloženi trud nagrađen je već na prvom turniru PH u Ivaniću, gdje su dečki osim trećeg mjesta osvojili i tri pojedinačna priznanja (Goršeta- pivot, Grubišić- najkorisniji igrač turnira, Ferenčina- najbolji marker). Drugo ugodno iznenađenje je povratak hrvatskog juga među osvajače medalja. Klub rukometa na pijesku White boys s dugogodišnjom okosnicom ekipe (Taraš, Bosnić, Fantić, Jajić) pridodali su svojoj ekipi mlađe snage te su izvrsnim balansom iskustva i mladosti uspjeli doći do finala.  U četvrtfinalu su eliminirali sudionike ovogodišnjeg europskog klupskog prvenstva, ekipu BHC Čakovec da bi potom u polufinalu bili bolji od Nevažnih nakon raspucavanja, izvrsnim obranama vratara Bosnića. Cijeli turnir odigrali su u nekarakterističnoj formaciji s dva pivota, koja je radila poprilične probleme velikom dijelu ekipa. Organizacijsku sposobnost vođenja igre preuzeo je na sebe rekonvalescent Drago Fantić, koji se nakon duže pauze i teže ozljede tetive uspješno vratio na pjeskaške terene pri čemu je svojoj ekipi i sebi priskrbio plasman u finale i osvajanje drugog mjesta. Nažalost po White boyse, više od srebrne medalje jednostavno nije išlo, s obzirom da se aktualni europski prvak, ekipa Detono Zagreb, ispriječila Bijelim momcima na putu osvajanja naslova. U ovom trenutku protivnik je ipak bio jači te je uspješno eliminarao osovinu sačinjenu od spomenutog Fantića te jednog od dominantinijih pivota u  rukometu na pijesku, Petra Topića, što je Detonatorima donijelo prvi naslov najbolje ekipe u Ivaniću. (Prošle godine Detonatori su u odličnoj utakmici izgubili upravo od ekipe Dubrave u polufinalu natjecanja). U ekipi su se posebno istaknuli David Henigman te Matko Vutmej, koji su izabrani u najbolju petorku turnira.

Vrijedi napomenuti kako  prvi turnir Prvenstva Hrvatske nije privukao previše ekipa u obje konkurencije. No, također treba reći kako su sve prijavljene ekipe pokazale zavidan stupanj kvalitete igre te se stvarno može reći kako je ovogodišnji turnir obilovao jakom i izjednačenom konkurencijom s ekipama u kojima glavnu riječ vode dokazani igrači na pijesku te mlade snage koje pristižu. Sljedeći turnir Prvenstva Hrvatske igrat će se sljedećeg vikenda u Zagrebu.

U ženskoj konkurenciji vrijedi istaknuti kako su se samo tri ekipe prijavile za igranje na Ivanić openu. Bez obzira na broj ekipa, djevojke su igrale dvokružnim sustavom i uz kvalitetu igre kod sve tri ekipe pokazale minimalne razlike među ekipama i izjednačenost u svakoj utakmici. Titulu najbolje ekipe u konačnosti su uzele djevojke iz Dubrave pobjedivši dvaput nakon raspucavanja ekipu Detono Zagreba. Dvostruke klupske prvakinje Europe, ekipa Kontesa Nere, zauzela je treće mjesto uspjevši jednom svladati kasnijeg osvajača, ekipu KRP Dubrava.  Najboljom igračicom turnira proglašena je Romana Domjančić (Detono Zagreb), dok su u najboljoj petorci turnira svoje mjesto prikazanom igrom osigurale:

Vratarka: Mara Budić, ŽKRP Kontesa Nera

Lijevo krilo: Sandra Dandić, BHC Dubrava

Desno Krilo: Josipa Grebenar, ŽKRP Kontesa Nera

Kružni napadač: Matea Jurilj, Detono Zagreb

Organizator igre: Iva Ercegovac, BHC Dubrava

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net