• slider01.jpg
  • slider02.jpg

Djevojke Detono Zagreba su nakon prethodne prve pozicije u grupi, u jutarnjem terminu u polufinalu snage odmjerile protiv talijanskih predstavnica, ekipe FIGH Esercito Futuro Roma te su se nakon  pobjede od 2:0 (14:12, 17:11), plasirale u finale gdje ih je čekao norveški predstavnik, ekipa Skrim Kronberga. U polufinalnom ogledu posebno se istaknula obrambena formacija predvođena Mirtom Šimić te Romanom Domjančić. Finalni ogled donosi nešto nervozniju igru hrvatskih predstavnica te  se protivnik na početku seta odvaja na 4-6 razlike te održava postignutu prednost do kraja. Drugi set, u potpunoj suprotnosti prvom, donosi odličnu igru Detonatorica na obje strane terena te samim time i uvjerljivu pobjedu, što je utakmicu odvelo u rulet raspucavanja. Nakon serije od pet šuteva, s(p)retnije su bile djevojke iz Norveške što im donosi prvi veliki klupski europski trofej.

Detono Zagreb- Skrim Kronsberg 1:2 (16:20, 26:18, 6:7)

Detono Zagreb Biloglav (8 obrana), Babun 12, Šimić, Domjančić, Kelava 19, Vojić 2, Benko 13, Heraković 2.

Skrim  Gulbrandsen 2, Carlsen, Hammerstad 2, Blaasmo 14, Korvald 9, Bakkerud 4, Sjogren, Klevstad 14.

Muška ekipa Detono Zagreba također je polufinalni ogled odigrala u svoju korist, no ipak nešto teže od očekivanog. Španjolski predstavnik CBM Malaga pokazao je zube, no bolje od poraza u raspucavanja nisu mogli. U polufinalnoj utakmici posebno se istaknuo Đikić, postigavši 25 pogodaka

Finalna utakmica donijela je još jedan okršaj s ruskim predstavnikom Ekaterinodar. Popis susreta s velikih natjecanja između ove dvije ekipe je poprilično dugačak te su većinom hrvatski predstavnici izlazili kao pobjednici. No, ovog puta na Kanarima i Rusi su nakon raspucavanja ugledali sunce te su pobjedom 1:2 (22:20, 14:17, 10:12) došli do svog prvog klupskog naslova u povijesti.

Detono Zagreb- Ekaterinodar: 1:2 (22:20, 14:17, 10:12)

Detono Zagreb Đikić 16, Hranilović, 10, Henigman, Vutmej, Fantić, Jugović, Hranjec 6, Šikoronja 2, Valentaković 12

Ekaterinodar  Valiakin, Pokhorov 9, Manukol, Khmelkov, Kalashnikov 16, Kasatkin, Neklyudov 10, Poleatev 2

Izvrsno odrađeno natjecanje te rezultati s kojima moramo biti ponosni u obje konkurencije. Malo nam je nedostajalo da ostvarimo dvostruko slavlje, no postizati u kontinuitetu ovakve rezultate nije lagano te smo stvarno ponosni na svoje izvedbe. Malo nam je nedostajalo možda i sreće na kraju, no ukupno gledano, ovo su nove dvije medalje u klupskoj galeriji te smo ponosni na način kako smo predstavljali Grad Zagreb te našu zemlju na ovom natjecanju.  rekao je za kraj u ime obje ekipe Drago Fantić, igrač Detono Zagreba, koji je inače pretprio i težu ozljedu za vrijeme grupne faze natjecanja (Ahilova tetiva).

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net