• slider01.jpg
  • slider02.jpg

Početkom studenog (31.10.-2.11.2014.) će se na atraktivnoj lokaciji na kanarskom otoku Gran Canaria održati Kup prvaka u rukometu na pijesku, na kojem će i Hrvatska imati svoje predstavnike. Natjecanje pokrenuto od strane EHF-a prvenstveno ima zadatak podignuti važnost nacionalnih prvenstava, s obzirom kako se na natjecanje mogu kvalificirati klubovi koji su osvojili prvenstvo svoje države, za razliku od natjecanja EBT Masters finals, klupske Lige prvaka, gdje se klubovi natječu i skupljaju europske bodove sudjelovanjem na europskim turnirima te se na kraju ponajbolji klubovi bore za naslov (nešto slično kao i u tenisu, n.a.). Na natjecanju će Hrvatsku u muškoj i ženskoj konkurenciji predstavljati ekipe Akademskog kluba rukometa na pijesku Detono Zagreb, nacionalnih prvaka netom završene sezone.

Na službenoj stranici natjecanja (www.grancanariabhb.com) objavljen je i raspored natjecanja kao i grupe u koje su Detonatori smješteni:

Djevojke će se tako za prolaz u polufinale boriti s ekipama  Acad. De Leiria (Portugal), Bruder Ismaning (Njemačka), BHT Piotrkowianin (Poljska), te aktualnim prvakinjama Europe- OVB beach girls (Mađarska). U drugoj skupini nastupit će Skrim Kongsberg (Norveška), Beachqueens (Švicarska), Paksoft Camelot (Nizozemska), Esercito futura Roma (Italija) te Cubas llopis de Sevilla (Španjolska).

U muškoj konkurenciji Detonatori će se u grupi sučeliti ekipama SKKM Ekaterinodar (Rusija), Kiklopes Alexandopouli (Grčka), V.Gaw/Cafe Rosario (Portugal), te Pallamano Grosseto, dok će se u drugoj grupi za prolazak dalje boriti Paksoft Camelot (Nizozemska), Copaca Bale (Švicarska), Nordlichter Oldenburg (Njemačka), Dabas beach boyz (Mađarska) te CBMP Ciudad de Malaga (Španjolska).

Detono Zagreb nastupit će na ovom iznimno jakom natjecanju, koje se pokazalo kao jako dobra odluka EHF-a u svrhu produženja sezone rukometa na pijesku, što je izvrsna stvar za sport, koji se iznimno brzo razvija. No, također-ovo zanimljivo natjecanje iznjedrilo je i dosta sudionika koji su nam nepoznanica, pa je stoga izvrsna vijest da ne igramo prve utakmice te da ćemo stići snimiti sve protivnike. Naš cilj u obje konkurencije uvijek ostaje isti, idemo probati osvojiti turnir i time potvrditi status kojeg hrvatski rukomet na pijesku uživa u Europi.To je naš cilj, ali i obveza- izjavio je Mario Močilac, trener ženske ekipe AKRP Detono Zagreb.

Kontakt podaci

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Prijava / Login

Pokrovitelji

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net