• slider01.jpg
  • slider02.jpg

Peti dan Svjetskog prvenstva, koje se održava u brazilskom Recifeu, bio je sretan za hrvatsku reprezentaciju rukometa na pijesku. Hrvatski pjeskaši su se plasirali u finale ovog prestižnog natjecanja te će u sutrašnjem finalu odmjeriti snage protiv reprezentacije Brazila.

U jutarnjoj utakmici druge skupine, Hrvati su odigrali utakmicu protiv selekcije Brazila, koja nijednoj ekipi nije ništa značila. Isprobavale su se različite kombinacije i obje selekcije su se pripremale za popodnevno polufinale, u kojima je ulog za obje selekcije bio kudikamo veći. U takvoj konstelaciji snaga, Brazilci su tijesno pobjedili hrvatske pjeskaše rezultatom 2:0.  Ostali rezultati u skupini (Danska pobjedila Španjolsku, Katar pobjedio Srbiju) donijeli su polufinale sa selekcijom Danske, od kojih su hrvatski pjeskaši dan prije izgubili nakon raspucavanja.

Popodnevna utakmica protiv Danske donijela je mnoo uzbuđenja. Na terenu se događala prava preslika prethodne utakmice sa selekcijom Danske, gdje su Danci uvjerljivo dobili prvi period igre, savršenom realizacijom i probijanjem hrvatske obrambene formacije. Drugi set je pak, otišao na stranu Hrvatske, ponajprije zahvaljujući serijom izvanrednih obrana mladog vratara Henigmana, koji je bio jezičac na vagi hrvatske pobjede u drugom periodu igre. Rezultatom 1:1 utakmica je otišla u rulet raspucavanja, gdje se dogodila nesvakidašnja situacija. Naime, ni nakon deset izvođenja s obje strane rezultat je bio poravnat, pri čemu vrijedi posebno istaknuti pogodak iz loba Drage Vojnovića u situaciji kad se rezultat lomio u raspucavanju. U dvanaestoj seriji raspucavanja Igor Totić brani pokušaj danskog pivota  čime osigurava Hrvatskoj finale Svjetskog prvenstva.

Odigrali smo odličnu utakmicu te bili skoncentrirani i u obrani i u napadu. Prvi set  Danci su, unatoč tome što smo ispoštovali većinu dogovora u vezi protivnika, imali izvrstan postotak realizaije čime su dokazali da su vrhunska ekipa te su nam uzeli prvi set. No, u našim redovima nije bilo panike jer smo znali da vrijedimo za finale, što smo i pokazali prilikom raspucavanja. Čestitke dečkima i nadam se kako ćemo sutra biti u pravom izdanju te da ćemo pokupiti ono po što smo i došli u Brazil, a to je zlatna medalja. izjavio je jedan od junaka današnje utakmice, mladi i perspektivni  vratar hrvatske selekcije, David Henigman.

Brazil: Hrvatska  2:0 (22 : 20) (21 : 20)

Danska: Hrvatska 1:2 (22:25, 20:24, 18:20 raspucavanje)

Finale svjetskog prvenstva odigrat će se u 14 sati po lokalnom vremenu, a izravan prijenos možete pratiti putem internet prijenosa ili putem satelita na brazilskoj postaji Sportv2.

Kontakt podaci

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Prijava / Login

Pokrovitelji

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net