• slider01.jpg
  • slider02.jpg

Ni nepunih mjesec dana nakon završenog svjetskog nogometnog  prvenstva, kojeg je Hrvatska završila u skupini porazom od Meksika u Recifeu, u istom se gradu od 22.-27.7.2014. održava Svjetsko prvenstvo u rukometu na pijesku.

Hrvatska selekcija kvalificirala se na Svjestko prvenstvo osvajanjem prvog mjesta na prošlogodišnjem europskom prvenstvu održanom u Danskoj. U Recifeu će se u grupnoj fazi natjecanja Hrvatska suprotstaviti  selekcijama Katara, Egipta, Španjolske, Argentine te Rusije. Prva utakmica igrat će se u utorak protiv selekcije Katara, ekipe koja je na Svjetskim igrama u kolumbijskom Caliju prošle godine zauzela četvrto mjesto.  U drugoj skupini snage će odmjeriti Brazil, Danska, Srbija, Oman, Urugvaj te Australija.

Radi se o iznimno jakom natjecanju. Naša reprezentacija dobila je prilikom ždrijeba puno težu skupinu, no, mi imamo jasno zacrtan cilj. Iako nas na tom putu već u grupi čekaju dvostruki europski prvaci (selekcije Španjolske i Rusije), bivši svjetski prvaci i jedna od najboljih selekcija današnjice (reprezentacija Egipta), te azijski prvaci i ekipa koja enormno ulaže u ovaj sport (selekcija Katara), naš cilj je prolazak „skupine smrti“ te u konačnici osvajanje zlatnog odličja. Nadajmo se kako ćemo i uspjeti u ostvarenju svojih nauma. Izjavio je uoči početka prvenstva Davor Rokavec, izbornik hrvatske reprezentacije u rukometu na pijesku.

Hrvatsku selekciju će na Svjetskom prvenstvu predstavljati: Ivan Dumenčić, Marko Vidović, Drago Prka, Zvonimir Đikić, Matej Semren, Ivan Jurić, David Henigman, Igor Totić, Drago Vojnović te Mladen Paradžik.

Sve dodatne informacije mogu se pronaći na službenoj stranici prvenstva: http://www.handbeachbrazil2014.com/ , dok će se prijenos putem interneta moći pratiti OVDJE

Kontakt podaci

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Prijava / Login

Pokrovitelji

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net