• slider01.jpg
  • slider02.jpg

Proteklog vikenda održan je VIII Međunarodni turnir u rukometu na pijesku u Novom Sadu. Po prvi puta djevojke iz Detono Zagreba nastupile su na turniru u Novom Sadu i opravdale ulogu favorita osvojiviši turnir.

Na turniru je sudjelovalo 8 ženskih i isto toliko muških ekipa. U muškoj konkurenciji sudjelovalo je 5 ekipa iz Srbije, od čega dvije ekipe koje su predstavljale Nacionalni tim Srbije, što im je poslužilo kao dobra priprema za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu, te 3 ekipe iz Hrvatske, BHC Dubrava, BHC Sokol i BHC Čakovec. Nacionalni tim Srbije „A“ izgubio je u finalu od ekipe BHC Čakovec u kojoj su igrali i hrvatski reprezentativci Ivan Jurić i David Henigman koji je ujedno proglašen najboljim vratarom turnira.

U ženskoj konkurenciji sudjelovale su dvije ekipe iz Srbije, ekipa Struga iz Makedonije, Nacionalni tim Bugarske, te 4 ekipe iz Hrvatske, KRP Kontesa Nera, BHC Dubrava, BHC Sokol i AKRP Detono Zagreb.


Detonatorice su prvu tekmu u skupini odigrale protiv ekipe Struga iz Makedonije i svladale ih 2:0 u setovima. Istim rezultatom u setovima svladale su i gradskog rivala BHC Sokol za koji su između ostalog nastupale hrvatske reprezentativke Ivana Lovrić i Maida Arslanagić. Zadnju tekmu u skupini Detonatorice su izgubile od ekipe BHC Dubrava nakon što su se „Dubravašice“ pokazale bolje u raspucavanju, no unatoč tome Detonatorice su zauzele 1. mjesto u skupini. Za BHC Dubravu nastupile su i hrvatske reprezentativke Kristina Smiljanić i Nataša Janković. U polufinalu Detono se susreo s poznatim protivnicama iz  Kontese Nere i uvjerljivo pobijedio 2:0 u setovima. U finalu ponovno su se sastale ekipe Sokol i Detono. Detono je pobijedio rezultatom 2:0 u setovima pokazavši vrhunsku igru s puno atraktivnih poteza.

Tijekom cijelog turnira igra Detonatorica bila je na visokoj razini, posebno su se istaknule Mirta Šimić i Romana Domjančić odradivši odličnu ulogu u obrani, dok je na golu Ivana Čović imala puno sjajnih obrana. Napad je predvođen s Lucijom Babun na markeru, koja je odlično odigrala sve utakmice te ju protivničke ekipe nisu uspjele zaustaviti, zatim Ivana Benko i Lucija Kelava na krilnim pozicijama te Nikolina Vojić na pivotu. Detonatorice su po prvi puta bile pod vodstvom igračice Ivane Krpina koja radi ozljede nije mogla igrati, no to ju nije spriječilo da odradi ulogu trenera ekipe. Najboljom igračicom turnira proglašena je Lucija Kelava.

Za AKRP Detono Zagreb igrale su: Čović, Domjančić, Babun, Šimić, Vojić, Benko, Romek i Kelava. Trener: Ivana Krpina.

Prvi puta nastupila sam na stranom turniru i k tome sa svojom ekipom osvojila 1. mjesto što mi je posebno drago jer su na turniru sudjelovale poprilično jake ekipe. Organizacija turnira i atmosfera bile su zaista dobre, a i vrijeme nas je poslužilo. Izjavila je mlada osamnaestogodišnja Nika Romek.

Kontakt podaci

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Prijava / Login

Pokrovitelji

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net