• slider01.jpg
  • slider02.jpg

Nekoliko dana nakon što je završilo Američko prvenstvo u rukometu na pijesku Urugvajska reprezentacija vratila se kući s odličnim rezultatima.

Američko prvenstvo u rukometu na pijesku („Panamericano de Beach Handball 2014“) održalo se od 19. do 23. veljače 2014. u Asunciónu, Paragvaj. Sudjelovale su sljedeće nacije u obje konkurencije: Brazil, Argentina, Urugvaj, Mexico, Venezuela i Paragvaj.


Malo je nedostajalo Urugvaju da osvoji najsjajnija odličja u finalu protiv moćnih Brazilaca (prvaci svijeta u muškoj i ženskoj konkurenciji).

Prvo su Urugvajke u napetom okršaju protiv Brazilki izgubile 2:0 u setovima (20:14 i 18:15). U redovima Urugvaja najviše su se istaknule Luciana Moreira sa 10 postignutih pogodaka i Fernanda Marrochi s 9.

U muškoj konkurenciji Brazilci su također pobijedili Urugvajce 2:0 (28:24 i 22:14). Najviše se istaknuo Urugvajac Andrés Miranda koji je bio najbolji strijelac utakmice.

Urugvaj je s mnogo truda i visokom tehničkom kvalitetom uspio postići iznimne rezultate, viceprvaci u obje kategorije. Ove godine slijedi i najvažnije natjecanje, Svjetsko prvenstvo u Brazilu, koje će biti 4. nastup ženama i 3. nastup muškima.

Izvori:

http://www.elentretiempo.com/dejaron-a-uruguay-en-lo-mas-alto-del-beach-handball/

http://www.5dias.com.py/33932-el-panamericano-de-beach-handball-en-su-edicin-2014

Kontakt podaci

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Prijava / Login

Pokrovitelji

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net