• slider01.jpg
  • slider02.jpg

Još jednom, Detono Zagreb potvrđuje svoju dominaciju u rukometu na pijesku u Europi!

2018 championscup pehar

Muška ekipa u sastavu: Ivan Jurić, Josip Leko, Josip Matezović, Mateo Budić, Ivan Palac, Marko Hranilović, Ivan Jugović i Tin Brzica, uz pomoć portugalskog pivota Thiaga Pedra Campos Torgala te pod stručnim vodstvom Mladena Paradžika, osvaja prvo mjesto na Kupu nacija rukometa na pijesku, održanog 1.-4.11. u Catani, Sicilija.

Nakon osvojenog drugog mjesta na Mastersu, koji se igrao krajem petog mjeseca u Poljskoj, sva pažnja, sa samo jednim ciljem, bila je usmjerena na dosad ne osvojeni trofej – Kup nacija. Drugo mjesto 2014. godine, četvrto mjesto 2015. godine, osmo mjesto 2016. godine te napokon, prvo mjesto 2018. godine.

Dečki su odmah počeli jako te grupnu fazu završili sa sve tri pobjede: 2-0 protiv Grosseto Handball (ITA), 2-1 protiv Club BM Playa Ciudad de Malaga (ŠPA) te 2-1 protiv HEI Skaeringa (DAN). U četvrtfinalu se susreću sa švedskom ekipom Göteborg Beach Handball Club koju pobjeđuju sa lakih 2-0. U polufinalu su ih čekali Mađari iz ekipe OFKSE-LINMAR, međutim, naš spoj mladosti i iskustva i njih savladava sa uvjerljivih 2-0. Poslastica za kraj, veliko finale protiv prošlogodišnjih branitelja naslova i starih znanaca "Ekaterinodar" Krasnodar iz Rusije. U prvom setu, koji odlazi na stranu Detona sa rezultatom 19-18, Rusi su još donekle pružali otpor, međutim u drugom dolazi do izražaja dominacija ekipe iz Zagreba. Mateo Budić na desnom krilu te MVP turnira Ivan Jurić i najbolji golman Ivan Jugović ugasili su sve snove Ekaterinodaru. Apsolutno zaslužena pobjeda Detona protiv bespomoćnih Rusa.

Treće mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je mađarskoj ekipi OFKSE-LINMAR.

Kod žena, naslov je osvojila ekipa Multichem-Szentendrei iz Mađarske, druge su GRD LECA iz Portugala, a borbi za treće mjesto ekipa Aker Topphandbal iz Norveške pobijedila je prošlogodišnje prvakinje C.BM Playa Algeciras iz Španjolske.

Hrvatski predstavnik u ženskoj konkurenciji bila je ekipa Kontese Nere, osvojivši trinaesto mjesto te nagradu za Fair Play.

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net